FIBA 3X3
09
Jan
2018
FIBA 3X3
2018. január 9.  |  20:52

Böröndy Vivien vezeti az egyéni világranglistát a FIBA 3X3 női kategóriában

A fiba.basketball terjedelmes irást közöl a Vasas kosarasával, akit tavaly augusztusban Srl Lankán az U23-as Nemzetek Ligája sorozat legértékesebb játékosának választottak.

Böröndy elmondta, a hír hallatán, hogy ő vezeti a viágranglistát nagyon meglepődött, s egyben nagyon boldoggá tette. Hozzátette azért boldog, mert eszébe sem jutott, hogy már egy év után élre kerülhet a világranglistán.

Pár éve már hallott az új szakágról, a 3x3-as kosárlabdáról, s elhatározta, hogy kipróbálja ezt a játékot is. A felnőtt csapat szövetségi kapitánya, Károlyi Andrea kereste meg azzal, hogy a FIBA meghirdette az új, U23-as versenyt, s behívta a korosztályos válogatottba. Kifejtette: nehezen indult a 3x3-as karrierje, két második és egy 4. hely után úgy utazott ki a csapat Srí Lankára, hogy meg kell nyerjnie az ott rendezendó mindkét tornát.

Ez sikerült, s mint Böröndy Vivien a nemzetközi szövetség honlapjának elmondta, ebben jelentős szerepe volt annak, hogy egész nyáron a felnőtt 3x3-as válogatottal együtt készülhetett az U23-as csapat, s a felnőttekkel való közös munka során rengeteg tapasztalatot szereztek, sokat fejlődtek. A Srí Lankán megnyert két torna és az MVP-cím pedig élete legnagyobb élménye.

Böröndy egyébként egy másik magyar hölgyet a szekszárdi Theodoreán Alexandrát váltotta a ranglista élén. Zárszóként a női világranglista új vezetője annyit mondott: nagyon koncentráltak voltak, ahol csak tudtak, az összes versenyen elindultak Magyarországon és külföldön egyaránt. Az olimpiára készülnek, ez a legnagyobb álma.

Az eredeti cikk:

http://www.fiba.basketball/news/b%C3%B6r%C3%B6ndy-becomes-new-number-one-player-in-the-world-in-fiba-3x3-womens-ranking

Vármegyei szövetségek