Szerdán fontos meccs vár két női csapatunkra
09
Jan
2018
Szerdán fontos meccs vár két női csapatunkra
2018. január 9.  |  20:03
Szerdán igen fontos mérkőzés vár mind a két a nemzetközi porondon érdekelt női csapatunkra. Az Euroligában a Sopron azt a francia ESBVA Lille Metropole csapatát fogadja, amelyet az első körben, idegenben már sikerült legyőznie. Az Európa-kupában a Szekszárd ahhoz a sorozatban még veretlen Sleza Wroclawhoz utazik, amelytől múlt csütörtökön saját pályáján 5 ponttal kikapott - két csapatunk tehát ellentétes előzmények után lép pályra.

A Sopron papírforma hetet tudhat maga mögött. Kikapott a címvédő Kurszk otthonában, majd a hosszú oroszországi röpködés, vonatozgatás után a bajnokságban könnyed, fölényes győzelmet aratott a sereghajtó BEAC otthonában. Szerdán este az az ESBVA (teljes nevén: Entente Sportive Basket Villeneuve d'Ascq) Lille Métropole csapatát fogadják Roberto Iniguez tanítványai, amelyet az első körben francia földön is sikerült legyőzniük 83-73-ra. Az előző év végét jól zárta a Lille, amely saját pályáján megnyerte a csoport francia házirangadóját, 64-55-re legyőzve a Bourges csapatát, majd szoros csatában maradt alul a Galatasaray otthonában, végül nyerni tudott a Polkowice otthonban. A 2018-as év azonban fájó vereséggel indult az együttes számára: simán, minden negyedet elveszítve maradt alul 77-61-re a csoport alsó házába tartozó belga Castors Braine otthonában.

Az előzmények alapján a 6-4-es győzelem.vereség mutatóval a 3. helyen álló Sopron tűnik esélyesnek, ráadásul ha sikerülne legyőzni az idegenben már felülmúlt francia csapatot, nagyot lépne a továbbjutás felé. Az is igaz viszont, hogy a 4-6-tal álló 6. helyen álló csapat Sopronban az utolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni. A tét tehát óriási, hatalmas csatára van kilátás Sopronban.

- Ez még nincs lejátszva! - kiáltották a visszavágóra utalva Szekszárdon Dokics Zseljko tanítványai, miután 5 ponttal, 77-72-re kikaptak az Európa-kupában a csoportkört is veretlenül letudó lengyel Sleza Wroclawtól. Az 5 pontos hátrány elvileg valóban behozható a magyar éllovasnak a lengyel bajnokság 3. helyezettjének otthonában.

A Sleza szabadnapos volt a lengyel bajnokságban, itthon a Szekszárd eléggé takarékos üzemmódban, a záró etap elejét megnyomva győzött az MTK otthonában.

Az Európa-kupában veretlen wroclaviak otthonában bravúr lenne a továbbjutás kiharcolása, de a Szekszárd erre készül. A nyomás, a teher a lengyel csapat játékoain lesz, náluk az előny, ők az esélyesek, ám az 5 pont nem tűnik behozhatatlannak - bár ahhoz a múlt csütörtökihez képest néhány játékos egyéni teljesítményének jelentősen fel kell janulnia, gondolunk itt elsősorban az odavágón görcsösen játszó, s bár 7 alkalommal is próbálkozó, pontot nem szerző amerikai McCall-ra - aki ezúttal akár nyerőember is lehet...

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek