Perry nélkül is nyert az Olaj
06
Jan
2018
Perry nélkül is nyert az Olaj
2018. január 6.  |  22:28
Perry nélkül is nyert az Olaj

Perry nem lépett pályára ma este a Pécs ellen, így a megszokottól eltérő ötössel indítottak a piros-feketék. Budimir hármasával a Pécsnél volt az előny az elején, a hazaiak azonban gyorsan eszméltek, és elég hamar átvették a vezetést. Miután a vendégek jól céloztak kintről és a vonalon belülről is, így a listavezető Szolnok nem tudott ellépni, az első felvonás után 24-20 volt az állás.

A második negyed forgatókönyve hasonló volt, mint az elsőé, nincs is azon mit csodálkozni, hogy az eredményben is kis híján másolták az első etapot a csapatok. A félidőben tehát nyolc volt a különbség.

A fordulás után a szolnoki előny nőni kezdett, már-már úgy tűnt, el is dőlhet a meccs. A PVSK azonban nem így gondolta, és Budimir vezérletével talpra állt. Olyannyira, hogy egy szemvillanás alatt szorossá is tette a meccset, sőt Dukics és Budimir tripláival már egál volt a meccs, 58-58 volt az állás. Ugyan a negyedet szolnoki pontok zárták, így sem volt teljesen sansztalan Csirke Ferenc együttese - derül ki a pécsi honlap beszámolójából.

És tényleg így volt, egészen az utolsó két percig. 73-67-es állásnál azonban közel három percen keresztül nem született egyetlen pont sem a meccsen, nagyon sok lehetőség maradt ki, a nagy gólcsendet Milosevics triplája törte meg - ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. A baranyaiak helytálltak, de az Olaj továbbra is őrzi listavezető pozícióját, és hazai veretlenségét.

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA 78-69 (24-20, 22-18, 17-20, 15-11)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok,

V.: Cziffra Cs., Farkas G., Radnóti M. (Faidt M.)

Szolnok: Vojvoda 21/3, Kovács P. 12/6, Phillip 1, Milosevics 23/3, Andric -. Csere: Tóth Á. 8, Polyák 5/3, Ford 8/3.

PVSK: Durham 7, Supola, Budimir 22/12, Demeter 4, Sarlija 2. Csere: Simon 5/3, Harazin 6, Bíró 3/3, Dukics 13/9.

Győzelemmel búcsúzott Potocnik Körmendtől

Rossz formában várhatta a Körmend a mai találkozót, hiszen legutóbbi három mérkőzését rendre elveszítette. A Jászberény két rangadót is megnyert, előbb a Sopront, legutóbb pedig a MAFC-ot győzték le Nikola Lazics tanítványai. A találkozó pikantériája volt, hogy Gasper Potocnik utoljára meccselt a hazaiak kispadján.

Ferencz triplájával indult a találkozó, az első jászberényi pontokat Wallace szerezte (3-2). Jobban kezdett a Körmend, Csorvási duplája után Fanning is betalált (12-5). Sejfic révén zárkózott a JKSE, de nem sokkal később már kétszámjegyű volt a különbség (17-7). Nelson triplája zárta az etapot, 17-10 volt az állás tízpercnyi játék után.

Fanning hármasa után Davis zsákolt, Nelson vezérletével azonban bejött tíz alá a Jászberény (22-15). Ekkor egy fokozattal feljebb kapcsolt az MTE, jó ritmusban játszott Gasper Potocnik együttese, egy 11-4-es futást produkálva 36-19-re léptek meg Ferenczék. Kétszer is visszajöttek tizenháromra Rakicsék, Hollins 2+1-es akciójával viszont a tizenhat egységnyire hízott a differencia a nagyszünetre (43-27).

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a harmadik játékrészben is a vasi csapat akarata érvényesült. Hollins trojkájával már 50-29-re vezettek a hazaiak, a JKSE pedig nem tudott zárkózni. Davis pillanatai következtek, előbb egy ziccert dobott az amerikai, majd zsákolt, Csorvási révén pedig harmincegy volt közte (64-33). A negyed végére minimálisan kozmetikáztak Wallace-ék az eredményen, 64-37-tel várhatták a felek a záró felvonást.

A lényegi kérdések már eldőltek, csupán a különbség nem volt biztos. Ekkor már kiegyenlítődtek az erőviszonyok, és bár a JKSE elkezdett zárkózni, győzelmi esélyei azonban nem voltak. Végül 77-61-gyel ért véget a találkozó, győzelemmel búcsúzott tehát Gasper Potocnik az Egis Körmendtől - írta a BB1.hu.

Egis Körmend - JP Auto-Jászberényi KSE 77-61 (17-10, 26-17, 21-10, 13-24)

Körmendi Városi Sportcsarnok

V.: Pálla Z., Balog Gy., Hervay T. (dr. Gencsev P.)

Körmend: Hollins 12/6, Németh Á. -, Ferencz 14/9, Tuoyo 8/6, Horti 2. Csere: Fanning 12/3, Csorvási 12, Davis 15/3, Halász 2, Bán -, Koch -.

Jászberény: Nelson 31/9, Rakics 2, Wallace 8, Lucsics 3/3, Sejfic 13. Csere: Kerpel-Fronius 4, Cseh -, Bazsó -, Molnár M. -.

Bedarálta a Szeged az újoncot

A kupáról lemaradó két rivális csapat, a Szeged és a DEAC játszott egymással nagy meccset. A négy meccse nyeretlen hazaiaktól sérülés miatt két kulcsember, Juhos és Csirics is hiányzott, a másik oldalon viszont ott volt a szegedi nevelésű Molnár és a tavaly még a Szedeákban játszó bolgár légiós, Lilov.

A saját nevelésű Bonifert Bendegúz első alkalommal volt kezdő a Szedeákban. Farkas nyolc pontjával indult a meccs, időt kért a Szeged. Közel négy percet kellett várni, mire Fortune büntetőkkel megszerezte az első hazai pontokat. Végig futott az eredmény után az első negyedben Mandics együttese, tíz perc után hárommal voltak jobbak a vendégek.

Lilov első kosara rögtön tripla volt, aztán feljavult a Szeged, amely Kovács Ádám hármasával először vezetett a meccsen (25-24). Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok. A legvégén ismét Kovács volt a főszereplő, az ex-mafcos egyenlített, így 39-39-es állással zárult a félidő.

Fortune volt eredményes a fordulás után. Szellős volt a debreceni védelem, 45-39-nél időt kért Berényi Sándor. Sikerült is rendeznie a sorokat, Lilov vezérletével visszavette a vezetést a DEAC-nak. Boltics kosara után végül 63-57-tel zárult a harmadik etap. Semmi nem dőlt el.

Sulovics és Boltics mellett Writh és Kovács is nagyot játszott, a másik oldalon pedig leginkább Lilov, Armwood és Velkey voltak a pontfelelősök. 66-64-re ismét feljött a DEAC, időt kért Mandics. Egy pillanatra újra a vendégek álltak jobban, de nem sokáig örülhettek. Óriási izgalmakat hozott a hajrá. Molnár kipontozódott, a hazaiak maradtak frissebbek és higgadtabbak a végjátékra, ráadásul jobban is büntetőztek, így végül megérdemelten nyertek - írta a BB1.hu.

Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC 84-75 (18-21, 21-18, 24-18, 21-18)

Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 1000 néző

V: Tőzsér D., Söjtöry T., Fodor A., (Bogárdi J.)

Szedeák: Boltics 19, Fortune 8, Wirth 13/9, Bonifert -, Sulovics 21. Csere: Kovács Á. 15/6, Vágvölgyi 6/6, Révész 2.

DEAC: Jones 2, Lilov 19/6, Molnár 2, Farkas A. 9/6, Armwood 14. Csere: Bognár 14, Velkey 15/9, Kozák -.

Elkapta a fonalat a Sopron

Szombat este a Sopron együttesét fogadta a MAFC alsóház rangadóján. A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, öt perc elteltével 7-5-re vezettek a fővárosiak. A folytatásban néhány pontra elléptek a vendéglátók, de a Sopron zárkózni tudott, sőt, a negyed végére át is vette a vezetést (19-20).

A második negyedben is felváltva estek a kosarak, szorosan alakult a mérkőzés. A hazaiaknál Hot, a vendégeknél El-Amin gyűjtögette a pontokat. Az etap igencsak pontszegényre sikeredett, 15-12-re a MAFC nyerte, így a nagyszünetben 35-32-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A Sopron kezdte jobban a második félidőt, mely nem maradt eredménytelenül, ugyanis át is vette a vezetést (37-42). A MAFC azonban megrázta magát, és az etap derekára zsinórban dobott kilenc ponttal újra előnybe került, 46-42-es állásnál érkezett is a vendégek időkérése. A zárófelvonást végül egálról várták a mérkőző felek (48-48).

Nyolc-kettes rohammal indította az utolsó negyedet a Sopron, és ideiglenesen hiába jött vissza a MAFC, öt perccel a végső dudaszó előtt már 7 egység volt a vendégek előnye (56-63). Nem tudott újítani a hazai együttes, a Sopron a végjátékban tovább tudta növelni előnyét, és végül megnyerte a találkozót - írta a BB1.hu.

MAFC - Sopron KC 66-74 (19-20, 16-12, 13-16, 18-26)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok 

V.: Győrffy P. A., Frányó P., Kovács N. (Balogh L.)

MAFC: Hot 20/12, Fodor 4, Misek 9, Davis 15, Cvetkovics 8/6 Csere: Mccray 8, Peringer 2.

Sopron: Duvnjak 9, Parker 11/3, El-Amin 22/12, Takács 6/6, Watkins 10 Csere: Bagó 4, Mészáros 12/6, Dénes -.

Kipontozódott: Davis.

Három légióssal is legyőzte a Kaposvár a bajnokot

Már Mo Evans, de még természetesen Sterling Gibbs nélkül várhatta az Alba elleni hazai találkozót a Kaposvári KK - az ex-körmendi játékos érkezését épp a mérkőzés napján jelentette be a somogyi klub. A hazaiak így még szűkebb rotációval játszhattak, de valamivel rövidebb volt most az Alba is, hiszen a héten a címvédő is megvált egy játékosától, Derrick Fennertől, valamint Markovics és Simpson sem állt Dzunics-mester rendelkezésére.

A hazaiak védekezésben és támadásban is agresszívek voltak a találkozó elején. Keller 6-0-nál reklamálásért begyőjtött egy technikait, a kaposváriak pedig ezt kihasználva már lassan tízzel vezettek. Hogy hátul mennyire stimmeltek a dolgok a hazaiaknál, azt jól mutatja, hogy a Fehérvár a negyedik perc felénél szerezte meg első pontjait, azt is Hill büntetőiből. (9-2) Lóránték azonban hamar felpörögtek, és a hatodik perchez érve épp az ő triplájával már az Alba állt előrébb. (13-14) Ezt követően azonban Spica egy duplát, Ivosev pedig egy triplát dobott be, amivel újfent a hazai szurkolóknak volt okuk örömre - Dzunicsnak meg egy időkérésre, ezt ugyanis már a vendégek vezetőedzője sem nézte tétlenül. A negyed végén fokozatosan lopta a távolságot a Fehérvár, végül pedig egy pontra faragta le hátrányát. (21-20)

Ivosev kosara nyitotta a második játékrészt, majd a túloldalon Horton rántott vissza elemi erővel egy támadólepattanót faulttal együtt. Az amerikai a büntetőjét is értékesítette, így egyenlített az Alba. Ivosev és Hendlein kosaraival azonban újra magához ragadta a vezetést a házigazda, de aztán ismét fordult a kocka. Hill szerzett egymaga négy pontot két támadásból, amivel 32-29-re már a vendégek vezettek. Az utolsó két perchez érve Dunn egyenlített egy hármassal, majd Spica dobhatott folyamatosan büntetőket. Összesen háromszor állhatott a vonalhoz a szerb center, és ha pontosabban céloz a 3/6-nál, tetemesebb előnyre tehetett volna szert a KKK. A negyed utolsó támadását a Kaposvár vezethette, ám Hill labdát csent Dunntól, ziccerével pedig egy pontra felhozta csapatát a félidő előtt. (37-36)

A harmadik etapban tovább folytatódott az adok-kapok. Hol egyik, hol a másik fél állt előrébb egy-két ponttal. A negyed első fele igen pontszegény volt, a pályán sokszor brusztolós játék folyt, és néha nem is a legmegfelelőbb helyzetekből próbálkoztak rádobással a játékosok. A negyed végén az Alba egy 6-0-s periódust produkált, ezzel pedig előnyből várhatta a zárónegyeet. (50-51)

Egy 8-0-s rohanással indított a KKK az utolsó negyedben. Ivosev duplája után Tóth Péter pillanatai következtek. A szezon közben épp az Albától szerződtetett játékos előbb egy triplát, majd egy faultolt hármaskísérlet után három büntetőt dobott be. (58-51) Harris dobott aztán egy középtávolit, de a túloldalon beesett egy újabb tripla - Ivosev a támadó idő végén "mákolt be" egy hármast -, ezzel pedig 61-53-ra vezetett a Kaposvár. Hill aztán, amikor egy elhibázott támadás után visszafelé futott, megkönyökölte Spicát, a játékvetők pedig sportszerűtlent fújtak. Spica kettőből egyet dobott be a büntetőiből, de Tóth Péter megint bevágott egy roppant fontos hármast, amivel a negyed derekához közelítve átlépte a tízet a kaposvári előny. Az Albának valahogy semmi nem akart beesni, Ivosev távolija után pedig már Dzunics jobbnak látta időt kérni. (67-55) A hazai parádé azonban tovább folytatódott, Baki hármasa ugyanis még tovább növelte a két csapat közötti szakadékot. Keller talált be aztán a hetedik perc végén, sokat mondó, hogy az volt az Alba hatodik pontja a negyedben. Ha ekkor még nem is, de másfél perccel a vége előtt Ivosev középtávolija után már elhihették a hazai szurkolók, a nehéz helyzetben lévő kedvenceik megfricskázták a bajnokot. A Kaposvár végül 78-64-re győzte le az Albát - írta a BB1.hu.

Kaposvári KK - Alba Fehérvár 78-64 (21-20, 16-16, 13-15, 28-13)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,

V.: Földházi T., Török R., Balogh Gy. (Schäffer B.)

Kaposvár: Dunn 14/6, Baki 3/3, Ivosev 29/3, Hendlein 6, Spica 14. Csere: Tóth P. 9/6, Hock 1, Blaskovits 2.

Alba: Hill 12, Mohammed 5/3, Harris 12/3, Lóránt 15/3, Keller Á. 6. Csere: Keller I. -, Kovács Á. 6, Horton 3, Filipovity 5/3.

Vármegyei szövetségek