Pécsi siker a női NB I-ben
05
Jan
2018
Pécsi siker a női NB I-ben
2018. január 5.  |  22:40
Két -  az ősszel még az Európa-kupában szereplő - együttesünk, a PEAC és a Cegléd játszotta az idei első női bajnoki mérkőzést. Rasheed Rita, a pécsiek közelmúltban szerződtetett válogatott játékosa győzelemmel tért haza Lengyelországból.

PEAC-Pécs - VBW CEKK Cegléd 79-74

Két negyedet ha szűken is, de megnyertek a pécsiek, a másik kettő döntetlen lett. Rasheed Rita 14/9 ponttal - 14 mezőnykísérketből - vette ki a részét a PEAC sikeréből. A pécsi csapatból 5 játékos is 10 pont fölött teljesített, Sara Imovbioh 16 pontja mellé megszerzett 20 (!) lepattanójával főszerepet játszott abban, hogy a PEAC 45-30-ra nyerte a lepattanóharcot, aminek jelentős szerepe volt a vendéglátó sikerében. Sanja Mandics bár 0/6-ot dobott triplából, sokoldalú, hasznos játékkal volt csapata egyik vezére, dobott 21 pontot, leszedett 9 lepattanót és kiosztott 8 gólpasszt. Licskai Zsófia (12/6 pont, 7 lepattanó) ezúttal igen hasznos tagja volt a pécsi együttesnek.

A Cegléd csapatából - s talán ez is közrejátszott a PEAC sikerében - a a tapasztalt kulcsjátékosok helyett fiatal Kányási Veronika (21/3 pont, 3 lepattanó) bizonyult messze a legeredményesebbnek, Zsovár Orsolya 13/12 pontig jutott. A tavalyi év játékosának választott Medgyessy Dóra 10 pontig s 7 lepattanóig jutott, a Cegléd másik válogatott játékos, Katona Szidónia 8 ponttal - 3/10 mezőnyből - 4 lepattanóval s 6 gólpasszal zárt. A vendégek légiósai teljesítettek visszafogottabban a vártnál, a Makszimovics-Mokango-Popovics trió együtt hozott össze 22 pontot.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_855


Vármegyei szövetségek