Férfi NB I
05
Jan
2018
Férfi NB I
2018. január 5.  |  15:28
Gasper Potocnik utoljára meccsel Körmenden

A bajnokság 14. fordulójának nyitó meccsén, ma este hat órától a KTE a Zalaegerszeget látja vendégül. A hazaiak jó formában vannak, legutóbbi három mérkőzésüket rendre megnyerték. A Zete a múlt héten nagy csatában szenvedett vereséget hazai pályán az Olajtól, előtte azonban Benkéék is hárommeccses győzelmi szériában voltak. A zalaiak a héten véglegesítették James Kinney szerződését, illetve megváltak cserecenterüktől, Maurice Jefferstől.

Este 19 órától a Paksot fogadja a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. Az ASE négymeccses győzelmi szériával utazik Vas megyébe, de a sárga-feketék hazai pályán még mindig veretlenek. Ősszel a tolnaiak meglepően simán, 84-68-ra nyertek. Az összecsapást az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Szombaton este alsóházi rangadón a három győzelemmel tizenkettedik MAFC fogadja a két sikert számláló, sereghajtó Sopront. A kék-fehéreket fűti a revans vágya, hiszen a fővárosiak a bajnokság első fordulójában - akkor még sokak megdöbbenésére - 70-69-re nyerni tudtak a Novomatic Arénában. Sabáli Balázs együttese a hét elején önbizalomnövelő győzelmet aratott a Körmend ellen, a MAFC pedig igyekezett erősítésekkel (Toney McCray és Peringer Balázs) tölteni a holtidőt. A vendégeknél akadnak hiányzók: Élő Bálintot kedden műtik, porcleválás és ciszta is van a térdében, Tóth Gergely a vádlisérülésével küszködik, Werner Viktor megsérült a junior meccsen, Buzsáki Bencének pedig a sarka fáj.

A négy meccs óta nyeretlen Szeged szombaton a DEAC-ot fogadja. Nincs könnyű helyzetben a hazai együttes, hiszen Juhos Levente után Andrija Csirics is kidőlt a sorból, úgy néz ki, hogy hosszabb időre, mert elrepedt a kisujja, ráadásul Kovács Ádámnak mandulagyulladása van, az ő játéka is kérdéses. Az újonc legutóbb hazai pályán szenvedett vereséget a KTE ellen, így Berényi Sándor csapata nem lesz ott a debreceni kupadöntőn. A hajdúságiaktól Kósa Tamás fog hiányozni.

A tavalyi bajnok Kaposvárra látogat. Fekete Ádám együttese legutóbb Pakson kapott ki nagyon simán (97-67), míg az Alba a forduló rangadóján ütötte ki a Körmendet (115-75). Érdekesség, hogy a két csapat nemrég játszott egymással, ugyanis a fehérváriak BL-selejtezője miatt decemberre halasztották a meccset, akkor 73-64-re Lóránték nyertek. A hazaiaktól az amerikai bedobó, Mo Evans távozott, a spanyol másodosztályban folytatja pályafutását. Braniszlav Dzunics edző a már hosszabb ideje sérült Luka Markovicsra nem számíthat, és Trevis Simpson játéka is kérdéses, ő a bokáját fájlalja.

A nyolcba igyekvő Pécsi VSK-VEOLIA együttesét fogadja a listavezető Szolnoki Olaj KK. Az éllovas Tisza-partiak legutóbb Zalaegerszegen arattak nagy győzelmet, míg a 7-6-os mutatóval álló mecsekiek Sopronban tudtak nyerni. A piros-feketék az esélyesebbek, hiszen Dragan Alekszics fiai odahaza még veretlenek.

Érdekes mérkőzésre van kilátás Körmenden, ahol a három meccse nyeretlen hazaiak (ASE, Alba és Sopron) a felszálló ágban lévő, zsinórban két győzelmet (Sopron és MAFC) arató Jászberényt fogadják. A találkozó érdekessége, hogy Gasper Potocnik, a vasiak vezetőedzője ma benyújtotta lemondását, így a holnapi lesz az utolsó alkalom, hogy leül a Rába-partiak kispadjára.

Férfi NB I. A-csoport, 14. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK péntek 18:00

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE péntek 19:00 (M4 Sport)

Egis Körmend - JP Auto-Jászberényi KSE szombat 18:00

Kaposvári KK - Alba Fehérvár szombat 18:00

MAFC - Sopron KC szombat 18:00

Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC szombat 18:00

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA szombat 18:00

Vármegyei szövetségek