Férfi NB I.: jön a 13. forduló
28
Dec
2017
Férfi NB I.: jön a 13. forduló
2017. december 28.  |  15:18
Karácsony után folytatódnak a küzdelmek a férfi élvonalban. Az alapszakasz első felének utolsó fordulója dönt, amely után eldől az is, kik lehetnek ott a debreceni Magyar Kupa döntőn.

Kezdésként, ma este a bajnok Alba Fehérvár fogadja nagy rangadón, tévés mérkőzésen a Körmendet. Zsinórban hét győztes bajnoki után folytathatja remek szériáját Braniszlav Dzunics együttese, amely karácsony előtt a MAFC otthonában nyert. A vasiaknak nem sikerült szép ajándékot szerezni szurkolóiknak, hiszen az ASE nyerni tudott Körmenden az előző fordulóban. A kék-fehéreknél Luka Markovicson kívül mindenki rendelkezésre áll, a másik oldalon egyelőre nem lehet tudni, ki fogja vállalni a játékot, többek között Marquis Wright sorsa is csak a kezdés előtt dől el.

Nagy rangadót játszik egymással a ZTE és a Szolnok is. A kék-fehérek kezdenek magukra találni, legutóbbi három mérkőzésüket megnyerték, igaz az Olaj is visszavette a DEAC felett aratott győzelmével az első pozíciót a tabellán. Hiányzó jelen állás szerint egyik oldalon sem várható, a mérkőzésen búcsúztatják el a hazaiak Kámán Tamást.

Az alsóházban is nagy derbit rendeznek, ahol a két győzelemmel tizenharmadik Jászberény a három sikert számláló, tizenkettedik MAFC-ot fogadja. Nikola Lazics együttese egy kicsit jobb hangulatban várhatja a meccset, hiszen legutóbb legyőzte a rivális Sopront. Uros Lucsics a napokban betegséggel küszködött, de várhatóan ő is ott lesz a pályán.

A nehéz helyzetben lévő Sopron a Pécset fogadja hazai pályán. A hazaiak legutóbb fontos meccset buktak el Jászberényben 108-92-re. A PVSK is vereséget szenvedett az előző fordulóban, Veljko Budimirék a ZTE-től kaptak ki a Lauber Dezső Sportcsarnokban 89-88-ra. Sabáli Balázs vezetőedző dolgát nehezíti, hogy a vádliszakadást szenvedő Tóth Gergelyen kívül a műtétje után lábadozó Dénes Gáborra, a még mindig maródi Sasa Zagoracra, és úgy néz ki, hogy térdsérülés miatt Élő Bálintra sem számíthat. A baranyaiaknál Simon Kristóf és Bíró Olivér is lebetegedett a szünet alatt, a meccs előtt dől majd el, ki tudja vállalni a játékot.

Mindkét fél számára igen nagy téttel bír a DEAC-KTE találkozó, hiszen aki győztesen hagyja el a pályát, az biztosan kvalifikálja magát a Magyar Kupa fináléjába. Az újonc legutóbb Szolnokon kapott ki egy félidőnyi jó játék után 97-68-ra, míg a KTE nagy skalpot gyűjtött be otthon a Falco ellen (92-81). A hajdúságiak Kósa Tamáson kívül mindenkire számíthatnak, a lila-fehéreknél nem lesz hiányzó.

Pénteken 18 órakor a hazai pályán még veretlen Falco a Szegedet látja vendégül az Aréna Savariában. Szrecsko Szekulovics együttese a Szolnok ellen 95-77-re megnyert rangadó után Kecskeméten kapott ki 92-81-re, míg a Szeged Juhos Levente és Josh Fortune hiányában 76-60-as vereséget szenvedett Kaposváron. Előbbi még biztosan nem játszhat, az amerikai viszont visszatérhet.

A 13. forduló záró meccsén az ASE a Kaposvárt fogadja. A hazaiak legutóbb bravúrgyőzelmet arattak Körmenden, Teo Cizmic együttese 94-91-re nyert az MTE otthonában. A KKK hét zsinórban elveszített találkozó után hagyta el győztesen a parkettet, Chris Dunn vezérletével 76-60-as győzelmet aratott a Szeged ellen.

Férfi NB I. A-csoport, 13. forduló:

Alba Fehérvár - Egis Körmend csütörtök 17:45

JP Auto - JKSE - MAFC csütörtök 18:00

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK csütörtök 18:00

Sopron KC - Pécsi VSK-VEOLIA csütörtök 18:00

DEAC - KTE-Duna Aszfalt csütörtök 18:30

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák péntek 18:00

Atomerőmű SE - Kaposvári KK péntek 18:45

Vármegyei szövetségek