Női csapataink Európában
19
Dec
2017
Női csapataink Európában
2017. december 19.  |  23:51
Csoportja sereghajtóját, a lengyel CCC Polkowice csapatát fogadja szerdán este az Euroligában a Sopron Basket. Csütörtökön az Európa-kupa magyar párharcában a Szekszárd 9 pontos előnnyel várja a győrieket, a Diósgyőr pedig 18 pontos hátrányban kezdi a lengyelországi visszavágót az Artego Bydgoszcz otthonában - a mérkőzés amolyan becsütelbeli ügynek tűnik Stefan Svitek együttese számára.

Roberto Iniguez együttese kilábalóban van a hullámvölgyből. A múlt héten a Galatasaray otthonában nyert, majd hét végén a bajnokságban gálázott a Vasas ellen.

A soproni csapathoz látogató lengyel együttes 2 győzelmet aratott, a Bourges együttesét otthon győzte le, és a Sopronhoz hasonlóan a Galatasaray otthonában tudott nyerni. A sorozat elején a Polkowice csarnokában 73-70-re győzött a Sopron.

A Sopron spanyol edzője fiatal játékosai remeklésének örülhetett a múlt hét végi bajnoki után Czukor Dalma, Dubei Debóra, Határ Bernadett és Weninger Virág egyrészt újfent bizonyította, hogy folyamatosan fejlődik, másrészt pedig a keret tapasztalt kulcsemberei a fiatalok ügyes játékának köszönhetően kevés időt, bő egy negyedet töltöttek a pályán, így pedig a szerdai fontos találkozón frissen, fitten léphetnek pályára. A törökországi diadal, valamint a pasarétiek elleni parádé nyilván a kosaras hölgyek önbizalmának is jót tett.

Ennek ellenére nagy hiba lenne lebecsülni a Polkowicét. A Sopron riválisa - s ez is a csoport kiegyensúlyozottságát jelzi - 2-6-tal a 8., míg a Sopron 5-3-mal a második.

A lengyel együttes a címvédő Kurszk elleni találkozóját leszámítva elveszített találkozói egyikén sem adta olcsón a bőrét, s 10 ponton belüli vereségeket szenvedett. Fegyelmezett, koncentrált játékkal viszont jó az esély arra, hogy a soproni csapat szép győzelemmel zárja az évet.

Csütörtökön 18 órától a Diósgyőr Bydgoszcz-ban lép pályára. A DVTK tartalékosan, első irányítója, Nagy Dóra és az amerkai bedobó Monica Engelman nélkül játszva úgy kapott ki 18 ponttal Miskolcon a lengyel csapattól, hogy a félidőben már 25 pont volt a hátránya. Hét végén a BEAC ellen is a második félidőben talált magára Stefan Svitek együttese, amely fölényes győzelemmel zárta a bajnokit a sereghajtó ellen.

Ami biztos, akár tartalékosan, akár nem, a Stefan Svitek együttese veszítenivaló nélkül léphet pályára az Artego otthonában, és nyilván szeretné szépen zárni az évet. Hogy ez mire lesz elég az majd kiderül.

Egyik kulcsjátékosa, a válogatott center, Krivacsevics Tijana nélkül a győri odavágón a Győr végig üldözte a Szekszárd csapatát, a bajnokágban veretlen tolnaiak 9 pontos előnyt szereztek a csütörtökön 18.15-kor kezdődő visszavágóra. A Szekszárd a PEAC-ot otthon fölényesen, a Győr - továbbra is Krivacsevics nélkül - a ZTE csapatát idegenben egy küzdelmes mérkőzésen győzte le a hétvégi bajnoki fordulóban. A hazai pályán előnnyel induló Szekszárd a párharc esélyese, ám az biztosra vehető, hogy a győriek, ahogy az első meccsen Győrben, úgy csütörtökön Szekszárdon is az utolsó lehelletükig harcolnak, küzdenek majd, tehát egy jó mérkőzésre van kilátás.

Vármegyei szövetségek