16
Dec
2017
Utánpótlás körkép
2017. december 16.  |  21:58
Leány serdülő: véget ért az alapszakasz; fiú serdülő: elkezdődik az országos főtábla

A kiemelt utánpótlásbajnokságokban a fiú junioroknál vasárnap ér véget az alapszakasz. A Nyugati-csoport élmezőnye az elmúlt egy hétben mondhatni körbeverte egymást: a listavezető Alba Fehérvár előbb 80-76-ra megverte a Kosárlabda Akadémia Pécs/A-t, majd 82-72-re kikapott a FALCO-Vulcano Energia KC Szombathelytől.

Utóbbi a Vasas Akadémia/A-t is legyőzte, mégpedig 75-63-ra. A Vasas a fent említett Pécs ellen vigasztalódott 72-63-ra, így a tabellán az Alba mögött második, a FALCO pedig a harmadik. A Pécs a negyedik helyre csúszott vissza. Vasárnap az ötödik és hatodik helyezett összecsapásával, azaz Budaörsi DSE/A-Zalakerámia ZTE KK meccsel zárul az alapszakasz.

A Keleti-csoportban a címvédő Nyíregyházi Sportcentrum/A két szoros meccsen őrizte meg vezető pozícióját a táblázaton: a harmadik helyen álló Budapesti Honvéd/A-t 68-67-re, a második Debreceni KA-t pedig 64-62-re verte meg. Vasárnap három mérkőzéssel zárul az alapszakasz.

A fiú kadetteknél az idei évre véget ért a program: az alapszakasz januárban folytatódik. A Nyugati-csoportot továbbra is a Szombathelyi SI KA/A vezeti, miután legutóbb 66-61-re nyert a Soproni Sportiskola/A ellen. A címvédő Alba Fehérvár/A a második helyen áll, és szintén győzemmel zárta a 2017-es évet: a MAFC-ot 96-76-ra verte meg.

Keleten is megőrizte vezető helyét az éllovas, a Vasas Akadémia/A, még úgy is, hogy 86-70-re kikapott a Zsíros Akadémia Kőbánya/A-tól. A Kiss Lenke KS 121-62-re győzött az Újpest-MT/A ellen, és feljött a második helyre, miután a Debreceni KA/A hosszabbítás után 88-86-ra kikapott a Bajai Bácska FKE-től. Igaz, az egész mezőnyben a Debrecen játszotta a legkevesebb (10) meccset - január elején viszont „felzárkózik" majd, amikor egy hét alatt háromszor is pályára lép.

A leány kadettek Nyugati-csoportjában a harmadik helyen álló Kosárlabda Akadémia Pécs/A 77-73-ra nyert a Török Flóris-Törekvés SE/A ellen, a második Soproni Darazsak Akadémia pedig 76-49-re győzte le a Pécsi VSK/A-t. A veretlen listavezető Vasas Akadémia /A vasárnap lép pályára a Széchenyi KA ellen. Keleten a Csata DSE továbbra is hibátlan mérleggel vezet; legutóbb az MTK Budapestet verte meg 105-42-re.

A leány serdülőknél a negyedik fordulóval befejeződött az alapszakasz. Az A-csoportban a három hibátlan csapat csapott össze: az első két meccsen a Csata DSE és a Zsíros Akadémia Kőbánya szinte pontra ugyanúgy verte meg a Kosárlabda Akadémia Pécs/A-t: előbb a Zsíros Akadémia nyert 100-36-ra, majd a Csata 100-30-ra.

A két csapat meccsét végül a Csata nyerte 65-60-ra, és az első helyen zárta a táblázatot, a Zsíros Akadémia pedig a másodikon.A harmadik helyre a B-csoportban két győzelmet arató Soproni Darazsak Akadémia/A jött fel, amely a Kanizsa DKK-t 85-69-re, a Vasas Akadémiát pedig 58-54-re verte meg.

A fiú serdülőknél az Országos Főtábla első fordulója kezdődött meg szombaton. A főtábla lebonyolítását, azaz hogy a hat főtábla-fordulón keresztül hogyan vezet az út a döntőbe, a versenykiírás 2. számú melléklete tartalmazza: http://img.hunbasket.webpont.com/art/orig/49219_VK_UP_1718_0v2_approved_signed.pdf

A részletes eredményeket és a műsort az alábbi linkeken találják meg:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1718

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1718

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1718

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&year=x1718

Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&year=x1718

Vármegyei szövetségek