A Szolnokot fogadja a Falco
15
Dec
2017
A Szolnokot fogadja a Falco
2017. december 15.  |  19:28
Pénteken este a DEAC a Pécset fogadja az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, a férfi bajnokság 11. fordulójának nyitó mérkőzésén. A hazaiak újonc létükre 50%-os mérleggel a tabella kilencedik helyén állnak, míg Csirke Ferenc együttese az ötödik pozíciót foglalja el, legutóbb hatalmas meccsen, kétszeres hosszabbítás után győzte le a Falcót 110-106-ra. Kósa Tamás még nem tudott edzeni a hazaiaknál, de a többiek harcra készek, a vendégeknél Harazin Tamás hátsérüléssel bajlódik, elutazott ugyan Debrecenbe, de kérdéses a játéka.

A forduló legnagyobb rangadóját játssza egymással a Falco és a Szolnok az Aréna Savariában pénteken este, az M4 Sport TV kamerái előtt. A vasiak eddig még veretlenek hazai pályán, a harmadik helyről várják a találkozót, míg az Olaj éllovasként, 9-1-es mérleggel utazik Szombathelyre. Már kétszer is megmérkőztek egymással a felek a FIBA Europe Cup versenysorozatban, mindannyiszor a hazai együttes nyert. Előbb a Falco aratott 84-74-es győzelmet, majd a Tiszaligetben már az Olaj diadalmaskodott, ekkor 89-79-es végeredmény született.

A hetedik helyen álló Paks legutóbb 88-70-es győzelmet aratott idegenben, a Jászberény ellen. Nagy szerepe volt a diadalban Ruják Andrásnak, a magyar válogatott irányítója 20 ponttal zárt. A MAFC is győztesen hagyta el a parkettet az előző fordulóban, Neghbour vezérletével 73-61-re verte a Juhos Levente és Nenad Sulovics nélkül felálló Szegedet. Szombat este egymás ellen folytatja a két csapat a Gesztenyés utcában. Sérült egyik oldalon sincs.

A megfogyatkozott Szeged fogadja a lendületben lévő Körmendet szombaton este. A csongrádiaknál Juhos Leventét a napokban megműtötték, a hétvégi, MAFC elleni bajnokin már Nenad Sulovics sem tudott játszani térdsérülés miatt, majd a találkozó 7. percében Josh Fortune is kidőlt, miután aláfordult a bokája. A szerb center szereplése kérdéses, az amerikai hátvéd nem: ő biztosan nem játszhat. Közel sincs tehát ideális helyzetben a hazai csapat, amely azonban nem adja fel előre a küzdelmet.

Két nehéz szériában lévő csapat méri össze erejét a Kaposvári Városi Sportcsarnokban, ahol a somogyiak a Kecskemétet fogadják. A hazai hat, míg a vendégek két zsinórban elszenvedett vereségnél járnak. A tizedik KKK kikapott a Falcótól, a DEAC-tól, a ZTE-től, a Pécstől, az Olajtól, valamint az Albától, míg a KTE a MAFC elleni győzelem után Szolnokon és Körmenden szenvedett vereséget.

A zsinórban öt győzelmet számláló Alba Fehérvár már a negyedik a tabellán, szombaton este a sereghajtó Jászberényt fogadja hazai pályán. A vendégek mutatója 1-9, így a papírforma a bajnok újabb sikerét jósolja. Mindkét csapat pótolt egy elmaradt hazai bajnokit a hét elején: a JKSE elbukott a Falcóval szemben, a címvédő viszont legyőzte a Kaposvárt.

Szombat este 19 órától a Zalaegerszeget látja vendégül a Sopron. Sabáli Balázs együttese eddig nyeretlen hazai pályán, egyetlen győzelmét idegenben aratta (még Váradi Kornél irányításával, Kecskeméten). A Zete a gyengébb szezonkezdet után kezd kilábalni a gödörből, 5-5-ös mutatójával a nyolcadik helyről várja a mérkőzést. Dénes Gábor térdműtéten esett át, hétfőn pedig Sasa Zagorac is súlyosnak tűnő sérülést szenvedett: az Achilles-ín tapadásánál sérült meg a lába, pontos diagnózis még nincs, de a hétvégén biztosan nem lép pályára.

Vármegyei szövetségek