Kedden két találkozó volt a férfi élvonalban
12
Dec
2017
Kedden két találkozó volt a férfi élvonalban
2017. december 12.  |  22:17
Kedd este az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen fogadta a Kaposvárt az Alba Fehérvár. 0-7-el indított a vendégcsapat, a székesfehérváriak ugyanis több mint három percig nem találtak a gyűrűbe, így rögtön időt is kért Dzunics-mester. A rövid szünet után 10-re növelte előnyét a Kaposvár, négy perc játék után Keller szerezte meg az Alba első pontjait (2-10). A folytatásban aztán pillanatok alatt felzárkóztak a hazaiak, sőt, Simpson hármasával egyenlítettek is. A folytatásban felváltva estek a kosarak, így 19-19-es állással várták a csapatok a második negyedet.

A második etapban is hosszú ideig fej-fej mellett haladtak a mérkőző felek, az Alba csak rövid időre és pár ponttal tudott elhúzni. Az utolsó percben 36-36-os állás után Hill két triplát is elsüllyesztett a vendégek gyűrűjében, így a nagyszünetben hat egységgel a fehérváriak vezettek (42-36).

A harmadik negyed első kosarát Spica dobta, melyre Keller Ákos egy középtávolival válaszolt. Az etap derekán Ivosev pontjaival két pontra zárkózott a Kaposvár (44-42), ám az Alba gyorsan berámolt zsinórban 7 pontot, így 9 egység lett a csapatok közti különbség, jött is az időkérés Fekete Ádámtól. A folytatásban az Alba átlépte a tízpontos határt is, de a zárófelvonás előtt végül 57-48-at mutatott az eredményjelző.

Horton sikeres büntetőivel indult az utolsó negyed, majd hosszú percekig tartó kosárcsendet törtek meg Ivosev pontjai, szintén a büntetővonalról. Simpson negyedik triplájával újra tíz pont volt az Alba előnye, és innen már nem volt visszaút a vendégek javára. A hazaiak végül 73-64-re nyertek, így megszerezték ötödik győzelmüket zsinórban, míg a Kaposvár sorozatban hatodszor kapott ki - írja a BB1.hu.

Alba Fehérvár - Kaposvári KK 73-64 (19-19, 23-17, 15-12, 16-16)

Alba Regia Sportcsarnok

V.: Földházi T., Ádám J., dr. Mészáros B. (Hartyáni Zs.)

Alba: Hill 15/6, Simpson 18/12, Harris 7, Lóránt 7, Keller 6 Csere: Mohammed 9/3, Keller I. -, Filipovics -, Horton 11.

KKK: Dunn 17, Evans 9/3, Ivosev 12/3, Hendlein 4, Spica 15 Csere: Tóth P. 5/3, Baki 2, Bogdán -, Hock -.

Könnyed Falco-győzelem Jászberényben

A Pécsen kiállított Milos Borisov nélkül érkezett Jászberénybe a Falco-Vulcano Energia KC. A másik oldalon azonban Nikola Lazics ezúttal minden játékosára számíthatott, hiszen Ismet Sejfic letöltötte egy mérkőzéses eltiltását. Mivel szombaton mindkét együttes vereséget szenvedett, s helyzetükből adódóan mindenképpen javítaniuk kellett volna, így küzdelmes, jó mérkőzésre volt kilátás.

Az első két perc egyértelműen a hazaiaké volt, Wallace triplája mellett Nelson 5 pontot szórt, míg a másik oldalon viszont csak Perl talált be (8-2). Tompán, sok hibával kezdett a szombathelyi csapat, s ezeket rendre büntette is a Jászberény. Még nem telt el 4 perc a mérkőzésből, amikor a vendégek labdát szereztek a saját palánkjuk alatt, de közben Govens lerántotta Lucsicsot. A sportszerűtlen hibát utóbbi két jó büntetővel „torolta" meg, majd Sejfic is bepöcizett egy lepattanót (14-4). Amikor pedig a negyed közepén egy labdaszerzést követően a hazaiak centere ismét könnyű kosarat szerzett, Szrecsko Szekulovics azonnal időt kért. Zsigeranovics nagyszerűen fordult le védőjéről a palánk alatt, majd Pustahvar is szerzett egy triplát (16-9). Nelson kosarára Zsigeranivics felelt (18-11), amikor Sejficet Cseh váltotta. Az utolsó három percre Perl helyére Norfleet érkezett a vendégeknél. Váradi kosarával zárkózott a Falco, így Nikola Lazics időt kért (18-13). A negyed utolsó két perce 20-13-as állásnál kezdődött, mert Cseh is megszerezte első két pontját. Wallace-t Kerpel-Fronius váltotta, aki szerzett is gyorsan egy lepattanót, ám az újabb hazai kosár elmaradt. Govens betörésből volt eredményes, s ezzel beállította az első negyed végeredményét (20-15), melyben végig a hazaiaknál volt az előny, akik pontosabban játszottak ellenfelüknél.

A második negyed Wallace jó büntetőivel kezdődött. Egy elrontott szombathelyi támadás után Sejfic is betalált, míg a másik oldalon Pustahvar szórt egy triplát (24-18). Kezdett keményebben védekezni a Falco. Govens talált be távolról, majd Cseh sportszerűtlenje után a két büntetőt is értékesítette. A vezetést azonban nem tudta átvenni a vasi csapat, mert Nelson kosara után támadásban ismét hibáztak a vendégek (26-23). Perl két szólójával a 14. perc végén először vezetett a Szombathely (26-27), ám Nelson két jó büntetője után ismét a hazaiak álltak jobban. A negyed közepén mindkét oldalon kimaradtak dobások. Nelson már 13 pontnál járt, amikor 32-29-re alakította az eredményt. Rakics helyére Molnár Marcell érkezett, és szerzett is gyorsan egy közelit, ám előtte Perl is betalált (34-31). Váradi mindkét büntetőjét kihagyta, de távolról javítani tudott a 17. perc végén. Wallace büntetőzött jól, Molnár pedig remekül tört be (38-34). Másfél perccel a félidő vége előtt Lucsics közelije után ismét megjött a hazai szurkolók hangja. Govens csak egy büntetőt értékesített, de egy kétpontossal javította előbbi hibáját. Lucsics zsákolás közben fölöslegesen szabálytalankodott Zsigeraniviccsal szemben, aki az egyik büntetőjét dobta be. Sejfic kosarára még Norfleet válaszolt, így 2 pontos hazai előnnyel zárult az első félidő (42-40).

Norfleet egy büntetőt elrontott, de Zsigeranovics sokadszor is jól fordult le Sejficsről, és 40 másodperc alatt megfordította a találkozó állását a Falco (42-43). Sejfic „visszavágott" ugyan Zsigeranovicsnak, de a ráadás büntetőt kihagyta. Sorozatos hazai hibák után ismét a vendégek vezettek (44-45), de Kerpel-Fronius közelije szépített az eredményen. Három perc telt el a harmadik negyedből, amikor Wallace háromra, majd Rakics egy triplával hatra növelte a hazai előnyt. Váradi távolija csendesítette a hazai szurkolókat (51-48). Sejfic verte meg Zsigeranovicsot, majd Govens dobhatott büntetőket. A negyed közepén a hazaiak már 4, a vendégek csak 1 személyinél jártak. Wallace „takarta be" Váradit, de Govens hármassal egyre csökkentette a vendégek hátrányát (53-52). Norfleet triplájával három és fél perccel a negyed vége előtt átvette a vezetést a Falco, majd amikor az amerikai hátvéd megszerezte 9. és 10. pontját a 27. perc végén, 53-57-nél Nikola Lazics időt kért. Perl nem hibázott a büntetővonalról, s már 6 pont volt a vendégek előnye. Nagy rohanás kezdődött, melyben mindkét oldalon sok hiba becsúszott. Perl dobhatott ismét büntetőket (53-61), s eldőlni látszott a találkozó. Elég volt azonban két hiba a vendégeknél és máris csak 4 pont volt a különbség. A legjobbkor jött a szombathelyieknek Váradi utolsó pillanatban dobott, dudaszóval kísért triplája, és így 9 ponttal nyerte meg a harmadik tíz percet a vasi alakulat (57-64).

A záró tíz perc első pontjait Nelson büntetői adták, de erre Govens azonnal válaszolt (59-66). Pustahvar közelről, majd távolról is pontosan célzott, s nem egészen két percnyi játék után Nikola Lazicsnak időt kellett kérnie (59-71). Egy-két kimaradt hazai közelinél a szurkolók személyit reklamáltak, de a síp néma maradt. A vendégek ekkor már uralták a játékot az egyre inkább fáradó hazaiakkal szemben. Pustahvar volt elemében ebben a negyedben, aki egy nagyszerűen megjáratott labda után ismét betalált (61-76). A játékrész közepén 14 ponttal vezetett a Falco (64-78), a folytatás pedig már nem volt kérdéses. A 36. percben Rakics kipontozódott, de a találkozó sorsát ez már nem befolyásolta. Az utolsó percekben már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség a csapatok között a meccs lefújásának pillanatában. A vége 71-91 lett - írja a BB1.hu.

JP Auto-Jászberényi KSE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-90 (20-15, 22-25, 15-24, 14-26)

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola,

V.: Cziffra Cs., Tőzsér D., Nagy V. (Valovics I.)

JKSE: Nelson 15, Rakics 6/3, Wallace 18/3, Lucsics 6, Sejfic 16. Csere: Kerpel-Fronius 2, Cseh 4, Molnár 4, Bazsó -.

Falco: Govens 18/6, Perl 16, Váradi 11/9, Pustahvar 14/6, Zsigeranovics 11. Csere: Tóth N. 6, Norfleet 13/6.

Kipontozódott: Rakics (35. perc).

Vármegyei szövetségek