Férfi NB I - beharangozó
09
Dec
2017
Férfi NB I - beharangozó
2017. december 9.  |  14:52
A ZTE-DEAC találkozó után szombaton folytatódik a férfi élvonal 10. fordulója. A Jászberény a Paksot fogadja. A JKSE múlt héten a meccset és bosnyák centerét, Ismet Sejficet is elveszítette eltiltás miatt Pécsen. A Paks legutóbb november 18-án játszott tétmeccset, Rujákék gyenge formában térhettek pihenőre, hiszen az elmúlt öt bajnokijukból négyet elveszítettek.

18 órától a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát látja vendégül a MAFC. A találkozó esélyese papíron a negyedik helyen álló Szeged a mindössze két győzelmet számláló fővárosiak ellen, de nagy érvágás a vendégek számára, hogy a válogatott Juhos Levente bokasérülése miatt nem tudja vállalni a játékot.

A Szolnoki Olaj KK már két összecsapáson is túl van a válogatott szünet óta. Előbb hazai pályán győzte le a Kecskemétet 79-67-re, majd a FIBA Europe Cup csoportkörének utolsó meccsén vereséget szenvedett Novgorodban (78-70). A Kaposvár kiválóan kezdte a bajnokságot, négy győzelmet aratott, utána viszont egymás után négyszer ki is kapott, legutóbb például a "Dél-dunántúli El Clásicón", a Pécs ellen. A szünetben egyébként bővült a Kaposvár kerete, hiszen Tóth Péter Fehérvárról tette át a székhelyét Somogyba. A hazaiaknál sérülés miatt Vojvoda Dávid és Sztrahinja Milosevics játéka kérdéses, a kék-fehéreknél Papp Péter biztosan nem játszhat.

A válogatott szünet előtt igen jó formában volt az Alba, hiszen a kezdeti nehézségek után zsinórban hat találkozót nyert meg, hét közben pedig biztossá vált a FIBA Europe Cup csoportköréből való továbbjutása is. Sopronban több változás is történt az utóbbi időszakban, Váradi Kornélt Sabáli Balázs váltotta a kispadon, továbbá történt két légióscsere is: Josh Greene és Lamb Autrey távozott, érkezett viszont Muhammad El-Amin, valamint Joshua Parker - utóbbi ma debütálhat. Akárcsak a hazai oldalon Alhaji Mohammed, aki hosszú idő után tér vissza a bajnokcsapathoz. Luka Markovics és Dénes Gábor biztos, hogy nem játszhat, Kovács Ákos játéka pedig kérdéses. Élő Bálint egész héten beteg volt, Takács Norbert azonban szerda óta teljes értékű munkát végez, neki két hetet kellett kihagynia egy sarokgyulladás miatt.

A 10. forduló egyik rangadóját a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezik, ahol a Pécsi VSK a Falcót fogadja. A hazaiak öt győzelemmel és négy vereséggel ötödikek a tabellán, a vasiak hat győzelemmel és két vereséggel harmadikok. Csirke Ferenc együttese a MAFC és a Körmend elleni vereséget követően legyőzte a Kaposvárt és a Jászberényt, míg a szombathelyiek az elbukott El Clásico óta, négy meccse (Kaposvár, Sopron, DEAC, ZTE) nem találtak legyőzőre a magyar bajnokságban. Antóni Csanád betegség miatt nem játszhat, Milos Borisov szereplése kérdéses.

A forduló záró meccsén, vasárnap este a Szolnokon vereséget szenvedő KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadja hazai pályán az Egis Körmend. A tabella második helyén álló piros-feketék a FIBA Europe Cup első csoportköréből is a második helyről léptek tovább, Ferencz Csabáék csütörtökön este érkeztek haza a ciprusi Nicosiából. Forray Gábor fiai 50 %-os mérleggel rendelkeznek idegenben (két győzelem, két vereség).

Férfi NB I. A-csoport, 10. forduló:

Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK 2017.12.09. szombat 16:00

Alba Fehérvár - Sopron KC 2017.12.09. szombat 18:00

JP Auto - JKSE - Atomerőmű SE 2017.12.09. szombat 18:00

MAFC - Naturtex-SZTE-Szedeák 2017.12.09. szombat 18:00

Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 2017.12.09. szombat 18:00

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 2017.12.10. vasárnap 18:00

Vármegyei szövetségek