Remekül zárták az EC-csoportkört a válogatott játékosaink
08
Dec
2017
Remekül zárták az EC-csoportkört a válogatott játékosaink
2017. december 8.  |  21:21
Szerda este három magyar csapat továbbjutásával lezárult a FIBA Europe Cup első csoportköre, amelyet a Szolnoki Olaj KK, az Alba Fehérvár, az Egis Körmend vett sikeresen, míg a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elbúcsúzott a küzdelmektől. A résztvevő magyar csapatok játékosai egyénileg is kitűnő teljesítménnyel rukkoltak elő, több alkalommal a forduló ötösébe is bekerültek, így nem meglepő, hogy több statisztikai mutatóban is a legjobbak között végeztek - írja a BB1.hu.

A FIBA Europe Cup teljes csoportkörének harmadik legjobb pontátlagát a Falco amerikai-magyar hátvédje, Darrin Govens produkálta: a sárga-feketék kiválósága 19.8 pontot átlagolt. A legjobb tízbe még befért a hatodik helyen záró Vojvoda Dávid 18.2-es meccsenkénti átlaggal, valamint a szintén szolnoki Kendrick Perry, akinek a 16.9-es átlaga a kilencedik helyre volt elég. A csoportkör pontkirálya egyébként a Bakken Bears hátvédje, DeVaughn Akoon-Purcell lett 22.3-as átlaggal.

A magyar csapatok játékosai közül az Olaj amerikai erőcsatára, Quincy Ford volt a legjobb lepattanózó: mérkőzésenként 7.7-et szedett össze, ami az egész mezőnyt tekintve a kilencedik helyet jelenti Ford számára. A 14. helyen záró Perl Zoltán 7.3-at, míg a szintén Falcós 36. Milos Boriszov 5.7 lepattanót átlagolt a csoportmeccseken, ahol a legjobb lepattanózónak Keith Clanton, a Lukoil amerikai centere bizonyult (9.7).

A szombathelyiek válogatott kulcsembere, Perl Zoltán a FIBA-kupa mezőnyének hetedik legjobbja az asszisztok tekintetében. A Falco hátvédje mérkőzésenként 5.4 gólpasszt osztott ki. Csak egy tizeddel marad el az átlagától Darrin Govens, aki a pontszerzés mellett meccseként azért 5.3 asszisztott is adott. A körmendi Marquis Wright sem panaszkodhat, az irányító 5.1-es gólpasszátlaga a teljes mezőnyben a 13. legjobb.

A magyarok közül az Egis Körmend centere, Justin Tuoyo blokkolta a legtöbb dobást, 1.4-et meccsenként, ami a hatodik helyre repítette. A 16. pedig Tóth Ádám lett, aki 0.8 dobásblokkolást átlagolt. Ami a VAL-értéket illeti Govens 20.9-et, Perl 20.8-at, Perry pedig 20.6-ot átlagolt, amivel a negyedik-ötödik-hatodik helyen végeztek a mezőnyben.

Perl Zoltán egyébként háromszor, a szolnoki Ford pedig kétszer produkált duplát-duplát az eddigi találkozókon.

Fotó: Vágvölgyi Bálint 

Vármegyei szövetségek