Férfi NB I: bedarálta a ZTE a DEAC-ot
07
Dec
2017
Férfi NB I: bedarálta a ZTE a DEAC-ot
2017. december 7.  |  00:15
Jobban kezdte a találkozót a ZTE, 7-2-re lépett meg Benke és Radic pontjaival, amit azonban Armwood és Lilov gyorsan egalizált. Vaughn jól használta ki, hogy nem neki kellett kezdeni irányítóként, s rövid idő alatt négyszer is betalált a triplavonalon túlról. A túloldalon Armwood mutatta meg, miért pontkirály a bajnokságban: alig-alig hibázott. Bencze Tamás "sorcserét" hajtott végre, beküldte Doktort, Mohácsit és Jefferst is. A negyed végén Velkey varázsolt: hát mögötti passzából Lilov csökkentette a különbséget, 27-23 állt az eredményjelzőn.

A második etapot ismét Benke duplájával kezdte a ZTE, Armwood viszont továbbra is hátán vitte csapatát, nem tudták tartani a hazaiak. A debreceni 33 pontból egymaga 20-at szerzett. Farkas triplájával rövid időre át is vette a vezetést a vendégcsapat a 15. percben, ám ez a figyelmeztetés felrázta a kék-fehéreket. Radic kapta el a fonalat, majd Horváth saroktriplája nyugtatta a hazai nézők idegeit. Kinney labdalopása után dobott ziccert, majd megkapta harmadik faultját is. Az utolsó támadást elrontotta a ZTE, így 52-43-as állásnál vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A nagyszünet után nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a zalaiak, Horváth kilencről vágott be egy trojkát, majd ismét Radic pillanatai következtek, aki két zsákolással ugrasztotta talpra a szurkolókat. Horváth ismét betalált távolról, s dobás közbeni faultért megítélt büntetőt is értékesítette. Jeffers is megszerezte első kosarát, a különbség már majdnem húsz pontos is volt, amikor kicsit feléledt a hajdúsági csapat. Érkezett azonban Doktor Péter, aki két hármassal mutatta, hogy érdemes volt Körmendről Egerszegre áttennie székhelyét. 83-64-re vezettek a zalaiak 30 percnyi játék után.

A záró játékrész elején mindkét csapat hadilábon állt a pontszerzéssel: a ZTE 4, míg a vendégek 8 pontig jutottak 5 perc alatt. A negyed második felében a ZTE megpróbálta a 100 pontot elérni. Horváth bemutatott egy szép blokkot Jones-on, a nézők pedig kíváncsian várták, ki fizeti a láda sört, ám az utolsó percben több támadás is kiamardt, az egyébként jól játszó Benke pedig mindössze egy büntetőt hibázott, ám azt a legrosszabbkor, így 99 ponttal zárt a ZTE. A Debrecen a végén zárkózott, a negyed slusszpoénját Lilov triplája jelentette, amivel 11 pontos különbség alakult ki a találkozó végére - írja a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - DEAC 99-88 (27-23, 25-20, 31-21, 16-24)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,

V: Farkas G., Söjtöry T., Kovács N. (Faidt M.)

ZTE: Kinney 3, Vaughn 17/12, Benke 17, Szabó Zs. 5/3, Radic 30. Csere: Mohácsi 5, Horváth Á. 14/9, Jeffers 2, Doktor 6/6.

DEAC: Jones 11, Molnár 4, Lilov 22/9, Farkas 17/6, Armwood 23. Csere: Velkey 7/3, Bognár 4, Lajsz -.

Kipontozódott: Molnár.

Vármegyei szövetségek