Női Euroliga: vereség Bourges-ban
06
Dec
2017
Női Euroliga: vereség Bourges-ban
2017. december 6.  |  23:18
Parádésan kezdett, s 25 percig egyértelműen irányította a játékot a Sopron a franciaországi Bourges-ban rendezett Euroliga mérkőzésen. A 3. negyed hajrájában feljött, a 4. negyed elején pedig necsak fordított, el is húzott a Bourges a széteső magyar bajnok ellen, s végül - bár soproni szempontból remekül indult a találkozó - végül hazai siker született.

Bourges-Sopron Baskez 76-65 (10-21, 19-18, 21-14, 26-12)

Szédültesen kezdett a Sopron, bő másfél perc elteltével 7-0-ra vezetett. Hazai időkérés után Langhorne egy duplát is beemelt, Milovanovics újabb hármasa után, bő 4 perc elteltével pedig a Turner- Milovanovics-Langhorne trió vezérletével 12-0-a Sopron-vezetést mutatott az eredményjelző. Ezt követőn Sharp révén megszerezte első pontjait a Bourges. Kicsit megtört a Sopron lendülete, de Turner duplája után újra 10 ponttal ment a magyar bajnok. A negyed hajrájában kihagyott soproni ziccerek után 6-ra feljött a Bourges, de a negyed Turner triplájával és Jovanovics duplájval, valamint 11 pontos soproni vezetéssel zárult.

Hazai kosárral és soproni személyikkel kezdődött a meccs. Jovanovics egy 2+1-es játékkal szerezte a negyed első vendég pontjait, 24-12-re vezetett ekkor a magyar bajnok. Két és fél perc alatt bónuszba került, azaz minden további soproni fault után büntetőzhetett a Bourges. A szakasz közepén jórészt büntetőkkel, a kanadai center, Plouffe vezérletével egy 6-0-lal 4 pontra feljött a Bourges. Crvendakics és Milovanovics egy-egy hármasára építve egy 8-2-vel ismét 10 pontosra növelte előnyét a Sopron, s ez a külonbség megmaradt a félidő végéig.

A második félidő elején kerek 2 percig nem született kosár, Turner büntetőivel növelte előnyét a Sopron, majd a honosított játékos lerohanásból is eredményes volt. Kapkodni kezdett a magyar bajnok, Langhorne ziccereket hibázott, egy 6-0-lal 10 ponton belülre került a Bourges. A szakasz közepén Turner és Milovanovics jóvoltából tartotta 10 pont körüli előnyét a vendég együttes. Ayayi hármasa, majd Plouffe duplája után 5 pontosra csökkent a különbség, amikor újra Milovanovic villant. Ekkor azonban nem tört meg a Bourges lendüete, a hazaiak koszorított helyzetekből kényszerítették dobásokra a magyar bajnok ekkor megzavarodó játékosait, s egy 11-2-es hajrával 1 pontra feljöttek a negyed végére. A szakasz végén Jovanovics dobott kosarat, így 3 pontos Sopron vezetéssel fordultak a 4. negyedre a felek.

Másfél pont nélküli perc után Tchatchouang beerőltetett duplájával a mékőzés során először átvette a vezetést a Bourges. Szétesett, egyénileg erőlködött a Sopron, a hazaiak pedig lendülebe, s tűzbe jöttek, minden sikerült nekik. Hiába kért rövid időn belül kétszer is időt Iniguez, a szakasz első felét Ayayi, Sharp és Tchatchouang vezérletével 18-0-ra nyerve 15 pontos előnyt szerzett, s ezzel eldöntötte a francia csapat a meccset a maga javára. A Sopron első pontjait 5 perc 20 másodperc elteltével szerezte a záró etapban, s nagy hátrányba kerülve nem volt esélye már szorossá tenni a meccset.

Sopron: Fegyverneky, TURNER 17/6, CRVENDAKICS 10/6, MILOVANOVICS 20/9, Langhorne 8. Cs.: Jovanovics 10/3, Salvadores, Dubei, Weninger.

Statisztika:http://www.fiba.basketball/ls/#10849&10850-A-27

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek