Női Euroliga: Bourges-ban a magyar bajnok
05
Dec
2017
Női Euroliga: Bourges-ban a magyar bajnok
2017. december 5.  |  20:47


Újabb fejezetéhez érkezik szerdán este a női Euroiga egyik legrégebbi párharca: Bourgesban lép pálára a Sopron. Jelen pillanatban a magyar bajnok jobban áll, mint a jelenleg a múltjához méltatlan 1-5-ös mérleggel álló francia riváilsa.

A 8 franciaországi fellépéséből eddig egyetlen alkalommal térhetett haza sikerrel a soproni együttes, mégpedig - nem rossz előjel - amikor bejutott a Final Fourba. Ez egyben azt is jelzi: Bourges-ban nyerni sosem könnyű. A most zajló évadban azonban ez már két csapatnak is sikerüt: az nem meglepetés, hogy a címvédő Kurszk ott is tudott győzni, ám az előző évekhez képest jelentősen meggyengülő Galatasaray elleni vereség minden bizonnyal fájó a Sopron mai riválisa számára.

A Bourges-nak a mai mérkőzés talán az utolsó lehetőség, hogy elinduljon felfelé.

Az eddig szereplés a Bourges-nak nemcsak múltjához, jelenlegi kerete erejéhez is méltatlan. Ha akar, a szakvezető Olivier Lafargue komplett Eb-ezüstérmes francia válogatott ötöst is pályára küldhet: Johannes, Michelle, Ayayi, Tchatchouang, Chatereau. A rutinos center, Godin korábban volt válogatott, légiósaik között két tapasztalt irányító, a spanyol Ouvinna és az amerikai Sharp mellett a kanadai válogatott center, Katherine Pliouffe erősíti a Bourges csapatát. Kétségtelen: világsztárjai nincsenek, de nemzetközi szinten jegyzett, jó játékosai vannak a Boruges-nak, amely a nyron jelentős átalakuláson ment át, s amelynek játéka a jelek szerint még nem igazán állt össze.

A győzelem persze a Bourges mellett a kisebb hullámvölgybe kerülő Sopronnak is nagyon fontos lenne. Roberto Iniguez együttese fájó hazai vereséget szenvedett a múlt héten a Prágától, de természetesen szeretne maradni a csoport élmezőnyében, ehhez pedig nyernie kell Bourges-ban.

Vármegyei szövetségek