All Star Gála
03
Dec
2017
All Star Gála
2017. december 3.  |  19:00
A harmadik negyed közepéig még jobbára az egyetemi együttes vezetett az idei Kelet-Nyugat gála előmérkőzésén, ám ezt követően átvette az irányítást az U20-as együttes, s kemény, küzdelmes, helyenként látványos megoldásokkal tarkított találkozón diadalmaskodott.

Egyetemi válogatott - U20.as válogatott 71-78 (22-18, 22-25, 9-14, 18-21)

Tüskecsarnok, 1500 néző. V.: Nagy V., Varga-Záray, Tóth C.

Egyetemi vál.: TAKÁCS D. 10/3, Csabák, BOINITZER 10/6, NAGY SZ. 22/12, Opre 7/3. Cs.: Kovács B. 2, Bak 4, Kopasz 3/3, Kozák 6, Berneczei 2, Petrucsik 3, Illés 2. Edző: Berényi Sándor, Drahos Gábor.

U20: Krajanski 4, KUCSORA 14/3, Gulyás 5/3, DURÁZI 11/3, FILIPOVICS 15/3. Cs.: Doktor 3/3, Fülöp B.5, Steier, Kerpel-Fronius 6, Bíró 2, Völgyi 9, Bonifert 4. Edző: Pór Péter, Juhász Olivér.

A pályára lépő s nyilván a nagy nyilvánosság előtt bizonyítani vágyó fiatalemberek motivációját növelhette, hogy két bájos ifjú hölgy is fújta a sípot. Egyikük Tóth Cecília pár éve még szegedi színekben az egyetemi bajnokságban volt meghatározó játékos.

Nagy Szabolcs triplájával az egyetemi gárda szerzett vezetést, Filipovics Stefan zsákolt a túloldalon. Sűrűn potyogtak a kosarak, váltott vezetéssel haladtak a felek, Nagy újabb triplát emelt be, 4 ponttal megugrott az egyetemi együttes. Az U20-as gárdát Filipovics centertalálatai tartották versenyben. A szakasz közepén Durázi Krisztofer révén az U20-as együttesnek is volt már triplája. Majd 1-2 kihagyott egyetemi ziccer után egy 7-0-lal fordított aaz U20, ám Boinitzer Dávid triplával egalizált, sőt e kosár egy 10-2-s egyetemi rohamot indított útjára. Jól szálltak be a cserék az egyetemieknél, Kovács B. duplával, Kopasz triplával jelentkezett. A szakasz végén 4 ponttal az egyetemi válogatott vezetett.

Petrucsik Bence ziccerével nőtt 6 pontosra az egyetemi előny, amelyet Gulyás Máté felezett meg triplával. Durázi vezérletével zárkózott az U20, sőt Filipovics szerencsés kosarával át is vette a vezetést. Egy igazá gála-akciót mutatott be az U20-as együttes, Bonifert fellöbbölt labdáját egy gyönyörű alley-ooppal Durázi vágta az egyetemi kosárba. A diákok Nagy Sz. révén próbáltak csatlakozást találni, az U20-at pedig Kucsora Csaba vette vállaira. Látványos nagy dobópárbaj alakult ki, Flipovics jóvoltából többnyire az U20 vezetett, de Nagy és Takács Dániel révén tapadt ellenfelére az egyetemi együttes. Sőt, a félidő végén Opre Roland hármasával visszavették a vezetést az egyetemisták.

Közel 2 percet kellett várni a második félidő első kosarára, amelyet Nagy Sz. szerzett. Több, mint 3 perc elteltével Kucsora szerezte büntetőkből az egyetemi együttes első pontjait szünet után. 1 pontra feljött az U20, amikor Bak Márton előbb egy szép tempóval, majd egy látványos szereléssel vétette magát észre. A szakasz közepén Opre kihagyta, a túloldalon Gulyás bedobta a büntetőket, s ezzel fordult a kocka, az U20-as együttes került előnybe. A szakasz hajrájában pontatlanná vált az egyetemiek játéka, néhány lerohanásos könnyű kosárral ellépett az U20-as válogatott, amely 4 pontos előnnyel várhatta a záró etapot.

Bíró Levente kosarára Illés Balázs felelt a 4. negyed elején, majd Kozák Márton büntetőivel zárkóztak az egyetemisták. Nagy Sz. újabb találatával 1 pontra csökkent az U20 előnye. Váltva estek a kosarak, Krajanski Boris középtávoli kosarára Kozák bravúros betöréssel felelt. Egy újabb Bonifert-Durázi alley-oop után 5-re nőtt az U20 előnye. Boinitzer triplája fokozta az izgalmakat, ha szűken is, de a szinte minden egyetemi felzárkózási kísérletre felelő U20 végül felülkerekedett, s nyert.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?swp9mxh2 

Fotó: Práczki Péter 

Vármegyei szövetségek