Zseljko Djokics: Közös siker
29
Nov
2017
Zseljko Djokics: Közös siker
2017. november 29.  |  05:16
Vasárnap a Szekszárd nyerte meg a női bajnokság csúcsrangadóját, 66-53-ra győzték le Studerék a Sopront. A KSC 7/7-es mérleggel listavezető, két győzelemmel többet gyűjtött, mint a bajnok. A BB1.hu kíváncsi volt, hogy Zseljko Djokics vezetőedző hogy látja csapata teljesítményét.

- Nagy rangadót játszottunk, a szurkolók kiváló hangulatot teremtettek, nagyszerű volt a légkör a csarnokban - kezdte Zseljko Djokics. - Egy papíron erősebb csapatot vertünk meg, amelyik jól szerepel az Euroligában. Sikerült kontrollálni a meccset, nem engedtünk könnyű gólokat tranzícióból, működött a védekezésünk. Korai azzal foglalkozni, hogy kétgyőzelemnyi előnyünk van a Sopronnal szemben. Őszintén szólva, jó sorsolásunk volt idáig, sok meccset játszottunk hazai pályán, a szurkolók pedig, mint hatodik ember segítettek minket. Az eredményeknél nekem többet jelent az, hogy tegnap igazi csapatként játszottunk, mindenkinek volt feladata. Két fiatal játékos, Studer Ágnes és Gereben Lívia vezérszerepet töltöttek be, ez a magyar kosárlabdának is nagy sikere, nem csak a KSC-nek. Mióta itt vagyok, egy kis klubból sikerült egy olyan csapatot csinálni, hogy az csúcsrangadót játsszon a Sopronnal. Ez nem azt jelenti, hogy én varázsoltam valamit, hiszen mindenki rengeteget dolgozott, sokat tett azért, hogy Szekszárd kosárlabdaváros legyen, a menedzsmenttől kezdve az edzői stábon át. Ez egy közös siker.

Előbb EuroCup-meccset játszik a Szekszárd a portugál Barreiro ellen szerdán, majd újabb rangadó vár rá a magyar bajnokságban, hiszen vasárnap a DVTK látogat Gerebenékhez.

- Kedden utazunk Portugáliába, három napot leszünk kint, fontos lesz a regenerálódás. A Sopron elleni meccs sokat kivett a csapatból, nem csak fizikálisan, hanem emocionálisan és mentálisan is. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani a Barreiro ellen, elkerülni a sérüléseket, és persze megpróbálni megnyerni az összecsapást. Ha hazaérünk, utána lesz két napunk arra, hogy a DVTK-ra fókuszáljunk.

A szerdai meccs eredményétől függetlenül biztosra vehető a KSC továbbjutása az EuroCupban. A BB1.hu megkérdezte Djokicstól azt is, hogy mik lehetnek a további célok.

- A nemzetközi kupában az a cél, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk. Szerda-szombat ritmusban játszunk, ez több játékosnak is új dolog. Nincsenek különösebb céljaink, meccsről-meccsre haladunk. Örülök a továbbjutásnak, ez azt jelenti, hogy két találkozónk még biztos lesz. Ebben a szezonban új rendszer van, huszonnégy csapat megy tovább, az első nyolc pihen, kilenctől a huszonnegyedik helyig pedig oda-vissza játszanak egymással a felek. Majd kiderül, hogy kit fogunk kapni ellenfélnek, ez sok dologtól függ. Fiatal csapat a miénk, ezek a találkozók a gyakorlásra is jók. Sok idő elmegy az utazással, ezért szükség van erre - zárta szavait a tréner.

Fotó: fiba.com/Jantner Zsolt 

Vármegyei szövetségek