Az ezüstérmes 53 ponton tartotta a bajnokot
26
Nov
2017
Az ezüstérmes 53 ponton tartotta a bajnokot
2017. november 26.  |  22:29
Bár a Sopron szerezte az első kosarat, Studer Ágnes vezérletével fordított, s ezt követően végig vezetve biztosan nyert a Szekszárd az előző kiírás döntőjének visszavágóján, az alapszakasz elsőség szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen a bajnoki címvédő ellen.

Atomerőmű KSC Szekszárd - Sopron Basket 66-53 (19-15, 14-15, 17-10, 16-13)

Telt ház, kitűbő hangulat várta a bajnok Sopront az ezüstérmes Szekszárd otthonában. Turner betörésből a Sopronnak szerzett vezetést, ám erre Studer Ágnes vezérletével zsinórban 9 ponttal feleltek a hazaiak, Roberto Iniguez időt kért, Dubei büntetőkkel vetett véget a hosszabb soproni kosárcsendnek. A tét - no meg talán a hétközi nemzetközi kupameccs fáradtsága - mintkét csapaton érződött, sok volt a hiba mind a két oldalon. A szakasz második felében egy 6-0-lal 10 pontosra nőtt a hazai előny. A negyed a szakasz végét jelző dudaszó pillanatában vagy 8 méterről triplát dobó Crvendakics vezetésével 7-1-es soproni rohammal, s 4 pontos hazai vezetéssel zárult.

Erkic hármasával 7 pontosra nőtt a hazai előny. Jovanvovics, majd Dubei is eredményes volt a vendégektől, a vendéglátóknak mindenre volt válaszuk, Studer újabb hármasával a szakasz közepén 8 pontosra nőtt a hazai előny. A félidő hajrájában a védekezésén szigorító bajnok Weninger triplájával egy 9-2-es rohamot bemutatva 1 pontra feljött. A félidő végén McCall törte meg a hosszú hazai kosárcsendet, 3 pontos hazai vezetéssel fordultak a felek.

Egy Krnjics vezette 7-2-es Szekszárd-rohmmal indult a második félidő. Fegyverneky hármasa, azaz 41-35 után hosszú időre a csapat kiváló, szervezett védekezése miatt befagyott az eredményjelző. A holtpontról Studer triplájával a hazaiak mozdultak el. Érezte Iniguez, hogy ez fordulópont lehet, időt kért. Milovanovics hármasára Gereben felelt triplával. A negyed végén Oblak bünetőjével 10 pontosra nőtt a Szekszárd előnye.

A záró etap elején zónával ugyan ,megtörte a hazai lendületet Sopron, ám mivel támadásban kapkodott, nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. Több, mint 2 és fél perc elteltével Bálint szerezte a szakasz első kosarát. Utána vagy 1 percig támadhattak a hazaiak, többször is visszaszerezve a lepattanókat a Sopron palánkja alatt. Több, mint 4 perc elteltével Fegyverneky révén bütetőkből szerezték első pontjaikat a vendégek a 4. negyedben. Iniguez időkérése után egy 5-0-lal ugyan még 10 ponton belülre került a Sopron, de a mezőny legjobbja, Studer vezérletével erre egy 7-0-lal felelve végig vezetve, meglepetésre biztosan verte a Szekszárd a bajnokot,

Szekszárd: STUDER Á.18/12, OBLAK 12, Erkic 7/3, Bálint 2, MCCALL 7. Cs.: Mansaré 3, KRNJICS 7, GEREBEN 7/3.

Sopron: Fegyverneky 5/3, Turner 11/3, Dubei 6, Milovanovics 3/3, LANGHORNE 8. Cs.: WENINGER 5/3, Jovanovics 6, Crvenakics 5/3, Határ, Salvadores 2. Edző: Roberto Iniguez.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_839

Vármegyei szövetségek