Magyarország-Koszovó élőben az M4-en
25
Nov
2017
Magyarország-Koszovó élőben az M4-en
2017. november 25.  |  21:43
Nem sok idő jutott a pihenésre a Lengyelország elleni világbajnoki selejtező után, a magyar válogatott ugyanis már hajnali háromnegyed kettőkor útnak indult busszal Bydgoszczból Varsóba. A négyórás buszút után a 7:05-kor induló repülőgéppel vették az irányt Budapest felé, ahová épségben meg is érkeztek, majd onnan újabb buszozás következett Debrecenbe, ahol vasárnap este Koszovó válogatottját fogadja a magyar csapat. A Bb1-nek a szombati, 70-60-as lengyel győzelemmel végződő vb-selejtezővel kapcsolatban Allen Rosco osztotta meg gondolatait.- A második félidőben sajnos sokszor hagytuk őket szabadon, és könnyű kosarakat engedtünk nekik - kezdte honlapunknak Allen, aki 11 ponttal és 6 lepattanóval zárt pénteken. - Tudtuk, hogy a szünet után csak javulhat a támadójátékuk, Sztojan mondta is nekünk a félidőben, hogy figyeljünk, mert biztosan nagy lendülettel vetik bele magukat a harmadik negyedbe, hiszen hazai pályán győzni akarnak. Így is történt, de sajnos túl sok pontot adtunk nekik ajándékba. Egyáltalán nem leptek meg minket semmivel, tudtuk, hogy nagyon jó játékosokból áll az ellenfelünk. A szünet után is jól védekeztünk az esetek többségében, de sajnos a támadó lepattanózásban is nagyot javultak, így többször is második és harmadik esélyből dobtak kosarat.

- Ehhez párosult még a játékvezetők felfogása is, főleg a második játékrészben akadtak furcsa ítéletek, de ezt mi nem tudjuk kontrollálni, szóval el kell fogadnunk a döntéseiket. Vasárnap mindenképpen győznünk kell Koszovó ellen, más eredményt el sem tudok képzelni hazai közönség előtt. A videózás alkalmával láttam őket először, abból azt szűrtem le, hogy van egy-két jól dobó játékosuk, akik messziről is nagyon veszélyesek, valamint keményen és gyorsan játszanak - zárta a Bb1-nek a válogatott kosarasa.

Nincs idő a sebek nyalogatására, máris itt a következő ellenfél a magyar válogatott számára a világbajnoki selejtező C-csoportjában. Vasárnap este Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány csapata azt a Koszovót fogadja Debrecenben, amely hazai pályán 99-61-re kapott ki Litvániától.

Az amerikai szövetségi kapitány, Brad Greenberg litvánok elleni tizenkét fős keretében csupán két olyan játékos - az amerikai-koszovói Scott Bamforth (Sassari, Olaszország) és a szlovén-koszovói Gezim Morina (KK Primorska, Szlovénia) - kapott helyet, aki nem a koszovói bajnokságban szerepel. A debreceni mérkőzésre már csak azért is érdemes lesz kilátogatni, mert a válogatottban is sok nagy csatát megélt Wittmann Krisztián búcsúztatására is sor kerül.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Jobb csapattól kaptunk ki pénteken, a fogadóirodáktól kezdve mindenki elénk sorolja Lengyelországot, nem véletlenül. Ennek ellenére nagyon komoly csatára kényszerítettük őket, ha kicsit összeszedettebbek és rutinosabbak lettünk volna, akkor akár nyerhettünk is volna, hiszen nem feküdt nekik a játékunk. De most már csak a vasárnapi találkozóval foglalkozunk, Koszovó két külső játékosa, Dardan Berisha és az amerikai légiós nagyon veszélyes. Dinamikus, atletikus, kellemetlen csapat, a nyáron Észtország és Macedónia ellen is győzelmet arattak. Nem képviselnek olyan szintet mint a lengyelek vagy a litvánok, de mindenképpen komolyan kell őket vennünk, csak így lehet esélyünk a győzelemre. Amennyiben meg tudjuk ismételni a lengyelek ellen nyújtott teljesítményt, akkor az elég lesz ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el vasárnap a pályát. Ruják Andris combja megsérült pénteken, még vár rá szombaton egy orvosi vizsgálat, de nagyon kevés esély van a játékára, valószínűleg új játékos fog érkezni a helyére a bő keretből, de egyelőre még nem döntöttünk, hogy ki lesz az. Wittmann Krisztiánt vasárnap búcsúztatjuk, Ferencz Csabát és Tóth Norbertet pedig a tervek szerint a februári vb-selejtezőn Szombathelyen.

A Magyarország-Koszovó vb-selejtező mérkőzést az M4 sportcsatorna vasárnap 19 órától élőben közvetíti.

Vármegyei szövetségek