24
Nov
2017
Ferencz, Tóth, és Wittmann
2017. november 24.  |  19:50
Megírtuk: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya Ferencz Csabát, Tóth Norbertet és Wittmann Krisztiánt meghívta a világbajnoki selejtezőkre készülő válogatott 17 fős bő keretébe, de már nem utaztak el az első csoportmérkőzésre Lengyelországba.

A szövetségi kapitány szerint elérkezett a generációváltás ideje, de szavai szerint szükség van arra, hogy a példaképek még egy ideig a fiatalok mellett legyenek, adják át tapasztalataikat, erősítsék az egyébként is kiváló csapatszellemet.

A három játékost arról kérdeztük, hogy miként élték meg a meghívást, és maradt-e bennük tüske azért, hogy nem kerültek az utazó keretbe. A rutinos trióval Kecskeméten, a Mercedes-Benz Sport Akadémián tartott felkészülés szerdai, elutazás előtti utolsó edzése előtt beszéltünk.

Tóth Norbert, a Falco 31 éves játékosa hangsúlyozta, nagyon boldog azért, hogy a szövetségi kapitány meghívta a felkészülésre, miként az elmúlt években is ha hívták, mindig szívesen jött.

- Gyermekkorom óta ez volt az álmom, hogy válogatott lehessek. Örömmel segítünk a fiataloknak, próbáljuk átadni az elmúlt években megszerzett tudásunkat, tapasztalatunkat. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy tanácsaink segítsenek a fiataloknak a beilleszkedésben. Én, ha bármikor hív a szövetségi kapitány eljövök, mert ez egy megtiszteltetés számomra. Klubcsapatomban, a Falcóban szeretnék minél sikersebb lenni a jövőben is. Sajnos a nemzetközi kupában nem sikerült a továbbjutás, de a bajnokságban jól szeretnénk szerepelni - mondta.

Wittmann Krisztián, a KTE játékosának nem okozott meglepetést, hogy ők hárman nem utaznak, mert szavai szerint ezt már korábban megbeszélték a szövetségi kapitánnyal, és abban is megegyeztek, ha bármikor szükség van rájuk, az idősebb játékosokra, akkor nagyon szívesen állnak a csapat rendelkezésére.

- Ha csak edzésen kell segíteni, akkor abban is. Az előző években általában a fiatalok segítettek minket, most mi ezt a kölcsönt szeretnénk viszonozni, ezért ez egy természetes dolog. Eddig is bármikor szívesen jöttünk a válogatottba. Már ide bekerülni, a társakkal együtt edzeni, ez is nagy megtiszteltetés. A sikeres Eb után is elmondtam, hogy az nem csak azoknak volt a sikere, akik játszottak, akik ott voltak, hanem azoknak is, akik a kijutásban, a felkészülésben segítették a csapatot. A jövőre is úgy tekintünk, ezért minden segítséget továbbra is megadunk a csapatnak. A válogatottban nincs is helye, hogy bárkiben tüske legyen, bármikor hívnak, én mindig jövök, ha csak a tapasztalatomra lesz szükség, azt is örömmel adom tovább a fiataloknak - fűzte hozzá.

Ferencz Csaba, a Körmend 32 éves kosárlabdázója is arról beszélt, hogy nem okozott meglepetést a szövetségi kapitány döntése, mert mindent előre megbeszéltek.

- Már az elmúlt évben is tudtuk, hogy ez fog történni. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk az edzéseken, nincs ebben semmi különös. Örülünk, hogy itt lehetünk a többiekkel és segítünk, ahogy csak tudunk. Életem meghatározó része volt, amióta Sztojannal együtt dolgozhattam. Ezután is úgy fogok erre az időszakra visszaemlékezni, mint életem legjobb szakaszára. Mindig örömmel jöttünk, nagyon jó volt itt a válogatottnál. Ha a későbbiekben is segítségünket kéri a szövetségi kapitány, akkor örömmel jövünk vissza és segítünk. Klubcsapatomban még négy-öt évet szeretnék magas szinten játszani - tette hozzá.

Vármegyei szövetségek