Alpok-Adria Kupa
23
Nov
2017
Alpok-Adria Kupa
2017. november 23.  |  21:22


Hazai pályán kezdte meg Alpok Adria Kupa-szereplését az Egis Körmend, melynek vezetőedzője, Gasper Potocnik elmondta, hogy ebben a sorozatban az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok bizonyíthatnak.

Hollins kosara nyitotta a találkozót, jól kezdett a Körmend, három perc elteltével Wright büntetői után 8-0-ra vezettek. A Komarnonál Tomic szerezte meg az első pontot, ám a következő támadást Wright révén egy triplával fejezte be a Körmend, először volt tízegységnyi a különbség (11-1). Sok hibával játszott mindkét együttes, nem egy üres dobást puskáztak el a játékosok. Bán Tibor jól szállt be, kétszer is eredményes volt kintről, végül 25-18-as MTE-vezetéssel ért véget az első etap.

Adams büntetőjével zárkóztak a szlovákok, de jött a válasz Csorvásitól (27-20). Továbbra is a pontatlanság jellemezte mindkét fél játékát, eladott labdából is akadt bőven, egy kicsit edzőmeccs hangulata volt a találkozónak. Djordjevics kosarával már csak négy pont volt a Komarno hátránya (27-23), de Bán és Oroszi tripláival visszaállt a tízpontos hazai előny (33-23). A félidő hajrája azonban Vojtekéké volt, 8-0-s futást produkáltak, 35-33-mal mehettek fújni egyet a csapatok.

Vojtek kettesével egyenlítettek a vendégek, de Bán Tibor negyedik hármasa után újra a vasiaknál volt az előny (38-35). Elkapta a fonalat a Körmend, Wirght vezérletével megléptek (46-37), Tuoyo büntetőivel pedig újfent tíz volt közte (48-38). Nem tudott zárkózni a Komarno, a Körmend rátett még egy lapáttal, Horti kosara zárta a negyedet, 60-44.

Hoferica talált be először a záró etapban, később Djordjevics kosarával tízre zárkózott a szlovák együttes (60-50). Közel négy percet kellett várni az első körmendi pontokra, melyet Halász szerzett büntetőkből, majd Érsek is feliratkozott a pontszerzők listájára (64-50). A lényegi kérdések itt már eldőltek, egyszer még feljött nyolcra a Komarno (69-61), de győzelmi esélyeik nem voltak, végül 79-68-ra nyertek Csorvásiék.

Fotó: Vágvölgyi Bálint 

Vármegyei szövetségek