24
Nov
2017
Utánpótlás körkép: szoros csaták a kiemelteknél
2017. november 24.  |  00:13
A kiemelt bajnokságokban a fiú juniorok Nyugati-csoportjában az Alba Fehérvár visszevette a vezetést a tabellán, miután 79-40-re legyőzte a Soproni Sportiskola/A-t. Hosszabbításos meccset játszott a FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely és az AKMÉ Körmendi Törpördögök, amelyet előbbi nyert meg 81-77-re. A Keleti-csoportot továbbra is a Nyíregyházi Sportcentrum/A vezeti, amely szerdán szoron meccsen 90-85-re győzött a Kaszások Akadémia ellen.

A fiú kadettek Nyugati-csoportjában a címvédő listavezető Alba Fehérvár/A szintén parázs küzdelmet vívott, és remek hajrájának köszönhetően 71-68-ra verte meg a Budapesti Honvéd/A-t. Keleten a veretlen listavezető Debreceni KA/A 103-70-re nyert a Zsíros Akadémia Kőbánya/A ellen.

A junioroknál szombaton, a kadetteknél pénteken folytatódnak a küzdelmek: utóbbiaknál a fent említett Debrecen a második helyezett Vasas Akadémia/A-val csap össze. A leány kadetteknél vasárnap lépnek újra pályára a csapatok: a Nyugati-csoportban a fiúk Keleti-csoportjához hasonlóan az első két helyezett mérkőzik meg egymással, vagyis a veretlen címvédő Vasas Akadémia/A és az egy vereséggel második helyen álló Kosárlabda Akadémia Pécs/A.

A leány serdülőknél az alapszakasz harmadik fordulóját rendezték meg a hétvégén. A címvédő és a tabellát jelenleg is vezető Csata DSE az A-csoportban megőrízte veretlenségét, miután a Nyíregyházi Kosársulit 88-24-re, a tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémiát pedig 60-27-re győzte le. A Csatán kívül már csak a Zsíros Akadémia Kőbánya és a Kosárlabda Akadémia Pécs/A veretlen.

Előbbi a B-csoportban 86-58-ra nyert az MVSI Vadmacskák/A ellen, a Debreceni KA/A-t pedig 95-60-ra múlta felül. A Pécs a C-csoportban játszott: a hazai rivális Pécsi VSK/A-t 77-63-ra, a Gyakorló DSE-t pedig 99-60-ra verte meg. Elvesztette viszont veretlenségét a Soproni Darazsak Akadémia/A, amely a D-csoportban 67-63-ra kikapott a lehengerlő negyedik negyedet (31-5) produkáló Széchenyi KA-tól.

A fiú serdülőknél a most következő hétvégén játsszák a területi alapszakasz utolsó, negyedik fordulóját, ami után kialakul a legjobb 32 mezőnye. Az előző szezon győztese, a Vasas Akadémia/A a Közép régió A-csoportjában a MAFC/A-val és a Zsíros Akadémia Kőbánya/A-val csap össze.

A részletes eredményeket és a műsort az alábbi linkeken találják meg:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1718

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1718

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1718

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&year=x1718

Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&szakaszid=117&year=x1718

Vármegyei szövetségek