Vb-selejtezők: már csak egy nap
23
Nov
2017
Vb-selejtezők: már csak egy nap
2017. november 23.  |  19:54
Egy órányi repülőút után négyórás buszút várt a magyar válogatottra, így a hajnali évredés után elég fáradtan érkezett a társaság a bydgoszczi Holiday Inn Hotelbe. A szeptemberi európai bajnoki kudarcot feledtetni akaró lengyelek a 300 ezres város gyönyörű sportcsarnokában rendezik a magyarok elleni világbajnoki csoportmeccsüket, nem titkolják, sok nézőt várnak az a hatalmas arénába.

Ivkovic Stojan szerint nincs félnivalója a amgyar válogatottnak, melyben ezúttal nagy szerepet kapnak a fiatalok is.

Azt szoktam mondani, hogy nincs miért félnünk, s ezt így is gondolom - mondta a szövetségi kapitány. - Mi eőre tekintünk, nem csak a holnapi mérkőzéssel tervezünk, hanem távolabb tekintünk, mert ez a magyar kosárlabda érdeke.

Pontosan ezért is jött el a kerettel Govens is, aki az első két mérkőzésen nem léphet pályára.

A papírjai rendben vannak, de még nem tette le az állampolgársági esküjét. Így aztán most még nem játszik, de itt van velünk, hogy megismerje a amgyar válogatottat, a játékostársakat, a mi rendszerünket. Darrin láthatóan örömmel van közöttünk, s nekem ez nagyon fontos!

Fizikálisan egy nagyon erős lengyel válogatott vár pénteken a mieinkre, de ezt a játékosok meg is tapasztalhatták már a nyári varsói tornán, amikor összefutottunk velük. A magyar csapat már az Európa-bajnoki felkészülés során tudatosan készült a világbajnoki selejtezősorozatra is, pontosan ezért a nyári edzőtábort végigdolgozó fiatalokon is kisebb a teher.

Szerintem nincs nagy teher Váradi Benedekékenk, játszottak már köztünk, nem kellett a nulláról kezdenünk mindent. Mint mindig, ezt a meccset is meg akarjuk nyerni, de ez csak akkor sikerülhet, ha megharcolunk érte keményen.

A magyar válogatott csütörtökön videózással hangolódott a meccsre, majd a meccs időpontjában személyesen is megismerhették a játékosok a bydgoszczi csarnokot.

Az aréna egyébként amolyan tipikus lengyel óriás csarnok, a játéktér messze van a nézőtértől, így fergeteges hangulatot igen nehéz ide varázsolni. Bydgoszczban ennek ellenére várhatóan nem lesz csend a lelátón, mivel a szervezők tájékoztatása szerint már csak hatszáz jegy maradt a hatezerből, azaz szinte garantált a teltház.

Vármegyei szövetségek