Férfi vb-selejtezők
23
Nov
2017
Férfi vb-selejtezők
2017. november 23.  |  03:46
Magyarország a lengyel válogatott vendégeként kezdi meg a 2019-es világbajnokság selejtezőit. A mieink 13 fős keretét kedden hirdette ki Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. A csapat pénteken kezdi a sorozatot, majd vasárnap Koszovót fogadja Debrecenben - az együttes kulcsemberével, a szolnoki Vojvoda Dáviddal a Digi Sport 24 készített interjút.

- Ismerjük a lengyeleket, játszottunk velük egy felkészülési mérkőzést is - emlékezett vissza Vojvoda. - Elég jó fizikális csapat, vannak nagyon jó játékosaik, akik magas szinten kosárlabdáznak. Kemény mérkőzés lesz, de nem feltartott kezekkel megyünk ki a pályára. Megpróbálunk meglepetést okozni. A fiataloknak most az lesz a legfontosabb, hogy sallangmentesen beépüljenek a csapatba. Szerintem ezzel nem lesz probléma, mindenkit ismerünk, nagyon szívesen fogadtuk őket, és nyilván nem véletlenül vannak itt a válogatottban - biztos vagyok benne, hogy ilyen szinten is helyt fognak állni. A magyar bajnokságban nagyon jól játszanak, tele önbizalommal, sőt többségük jobb is, mint a klubcsapatuk légiósai, aminek nagyon örülök. Kíváncsian várom, hogy fognak ezen a magas szinten játszani.

Az interjúban megszólalt Darrin Govens is, aki honosított légiósként szerepel a magyar válogatottban, de még nem lép pályára. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány pedig kiemelte, ez egy tesz lesz az amerikai-magyar játékos számára: „ez egy próba, hogy be tud-e illeszkedni a magyar közegbe; ha tud köszönni magyarul, együtt tud velünk működni, tudja, mi az a gulyás" - jelezte a szakember.

Vármegyei szövetségek