A második fogadja az elsőt
18
Nov
2017
A második fogadja az elsőt
2017. november 18.  |  15:12
A Falco a ZTE-vel, a Kaposvár a Péccsel játszik rangadót.

A Szeged-Jászberény meccs után két kevésbé jó formában lévő csapat találkozik szombat este a férfi NB I. kilencedik fordulójában, ahol a Kaposvár fogadja a Pécset a Dél-dunántúli El Clásicón. A hazaiak az utolsó három meccsükön vereséget szenvedtek, míg a baranyaiak az elmúlt négy összecsapásukból háromszor hagyták el vesztesen a pályát. A somogyiaknál Papp Péteren kívül mindenki bevethető lesz, míg a vendégeknél Veljko Budimir háta megint rakoncátlankodik, Sarlija bokája a szerdai edzésen kiment, Simon Kristófnak pedig a combja húzódott meg.

Szomszédvári rangadót játszik egymással a Falco és a ZTE is. A sárga-feketék a harmadik, a zalaiak a hatodik helyről várják a meccset. A vendégeknél a csütörtöki edzésen Mohácsi összetérdelt Jeffersszel, Kinney combja meghúzódott, Radicnak pedig kiment a bokája. Közülük egyedül a régi-új igazolás, Kinney játéka kérdéses.

Immáron Pongó Martin nélkül fogadja szombaton a KTE-Duna Aszfalt a MAFC-ot, a bedobó kérésére szerződést bontottak a felek. A hazaiak két vereséggel a hátuk mögött várják a találkozót, előbb az Albától kaptak ki otthon, majd a Jászberénytől idegenben. A MAFC egyre jobb formában van, két hete tükörsimán verték a Pécset a Gabányiban, legutóbb pedig szoros meccsen maradtak alul az Olaj ellen.

Szombaton este hattól a címvédő Alba Fehérvár együttesét látja vendégül az Atomerőmű SE a bajnokság kilencedik fordulójában. A hazaiak egy kisebb gödörből jöttek ki a múlt hétvégén, amikor legyőzték a Sopront, de a vendégek is kezdenek formába lendülni a kezdeti nehézségek után, szerdán például a nemzetközi porondon idegenben verték nagyon simán a belga Proximus Spirou Basket csapatát. A tolnaiaknál nem lesz hiányzó, míg Dzunics edző Markovicson kívül mindenkire számíthat.

A tabella utolsó előtti helyén álló Sopron fogadja szombaton az eddig erőn felül teljesítő, hetedik pozíciót elfoglaló DEAC-ot. A hazaiak a múlt héten légióst cseréltek, Lamb Autrey helyett a korábban már Magyarországon is bizonyító Muhammad El-Amin érkezett. Berényi Sándor csapatából legutóbb a Falco ellen hiányzott Ivan Lilov és Jahmal Jones, Kósa Tamásról kiderült, hogy kezdődő sérve van, a debreceni vezetőedző továbbra sem tudja, hogy kire számíthat, és kire nem.

Vasárnapra marad a forduló rangadója: a listavezető, még veretlen Szolnoki Olaj a hat győzelemmel és egy vereséggel második Körmendhez utazik. Nemzetközi szinten mindkét csapat továbbjutott a FIBA-kupában, ez is emeli a mérkőzés rangját. Előbbitől biztosan hiányzik eltiltás miatt Sztrahinja Milosevics, igaz az MTE sem lesz teljes, miután Eric Fanning sérülése még nem jött rendbe. A találkozót az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Férfi NB I. A-csoport, 9. forduló:

Atomerőmű SE - Alba Fehérvár szombat 18:00

Kaposváai KK - Pécsi VSK-VEOLIA szombat 18:00

KTE-Duna Aszfalt - MAFC szombat 18:00

Sopron KC - DEAC szombat 18:00

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakeramia ZTE KK szombat 18:00

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK vasárnap 18:00

Vármegyei szövetségek