Női Eb-selejtező: megvan a második is
15
Nov
2017
Női Eb-selejtező: megvan a második is
2017. november 15.  |  21:51
Amint az várható volt, fölényes győzelmet aratott női válogatottunk az albánok elleni Eb-selejtezőn Miskolcon. Lányaink nagy kedvvel, élvezve a játékot 89 pontos verést mértek a lelkes, de szerény tudású riválisra.

Goree révén a mieink szerezték meg a vezetést, majd a másik győri center, Krivacsevics is beköszönt a zónával kezdő albánoknak. Az első 11 magyar pontot a kezdő ötös 3 győri tagja dobta, igaz, 9-0-nál megszerezték első pontjaikat az albánok. A szakasz közepén Raksányi triplájával 10 pont fölé nőtt a magyar előny. A soproni beállása után Határ azonnal beköszönt. A szakasz második felében triplákkal növelte előnyét válogatottunk, Simon és Studer talált be távolról. Az albánok is találtak egy-két kosarat, de magabiztos vezetéssel zárták legjobbjaink az első negyedet.

Fiatal ötössel és egészpályás letámadással kezdte a második negyedet válogatottunk, pályán volt a két diósgyőri, Szabó Fanni és Zele Dorina, valamint a miskolci nevelésű Sopronban játszó Dubei Debóra. A meccs a győri, a második negyed a diósgyőri játékosok sziporkázásával kezdődött: Zele alaposan megszórta a vendégeket, kosaraival a 12. percre 20 pont fölé nőtt az előny. A másik diósgyőri, Szabó Fanni látványos triplával vétette észre magát. A szakasz közepén kissé lezserre vették a védekezést a lányok, két távoli kosarat szereztek a vendégek, időt is kért Székely. Egyszerre volt pályán a két vérbeli irányító, Medgyessy és Studer, sikerült felpörgetni a játékot, a félidőt egy pazar 20-1-gyel - benne Studer Ági szerzett labda utáni dudaszós triplájával - zárva 40 pontosra nőtt az előny, szünetig minden magyar játékos szerzett kosarat.

Bár az albánok kezdték a játékot, Szabó Fanni labdát, 6 másodperc eltelével pedig kosarat szerzett. Medgyessy remekül szervezte a mieink játékát, másfél percet és 6 magyar pontot követően szerezték első kosarukat - egy triplát - szünet után az albánok. Szinte minden akciót kosárral fejeztek be a mieink - néha kaptak is egyet-egyet. A szakasz közepén a miskolci közönség nagy örömére Szabó Fanni villogott, a 28. percben Dubei triplájával 50 pont fölé nőtt a különbség, a szakasz hajrájában a fiatal soproni bedobó villogott.

A 33. perc elején Határ révén megszerezte a 100. pontot válogatottunk, amely könnyed örömjátékkal fölényes győzelmet aratott.

Magyarország - Albánia 137- 48 (27-11, 39-15, 28-12, 43-10)

Eb-selejtező, C-csoport, 2. forduló

Miskolc, Generali Aréna 

Magyarország: MEDGYESSY 4, Raksányi 7/3, Simon 6/3, KRIVACSEVICS 12, GOREE 11. Cs.: Varga 7, Katona 8, STUDER Á. 14/9, HATÁR 17, SZABÓ F. 14/6, Dubei 12, ZELE 25.

Az albánok legjobb dobói: Lalaj 10, Zykaj 9/6, Myrto 9, Bujari 8/6, Aliaj 8.

Statisztika: http://www.fiba.basketball/ls/#10870&10870-C-3

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek