Szerdán Magyarország-Albánia
14
Nov
2017
Szerdán Magyarország-Albánia
2017. november 14.  |  21:53
A baltikumi bravúr, azaz a litvánok elleni idegenbeli siker után szerda este 20 órától Miskolcon fogadja Albánia válogatottját női nemzeti együttesünk az Eb-selejtezők második fordulójában. 

- Gratulálunk a litvániai bravúrhoz, az alacsony szerkezet nagyon bevált - vetettük föl szövetségi kapitányunknak.

- Köszönjük, több tervünk is volt kritikus helyzetek átvészelésére, az egyik az említett alacsony szerkezet, tehát abszolút tudatosan vetettük be - reagált a felvetésre Székely Norbert.

- A litvániai bravúr értékelése kapcsán kihangsúlyozta stábja jelentős szerepét. Három segítője van, nagy (kulissza)titok a munkamegosztás?

- Először szeretném leszögezni, hogy mindenki mindennel kapcsolatban megteheti az észrevételeit, s ez nagyon jól működött, abszolút előrevivő módszer volt. Persze mindenkinek megvan a maga speciális feladatköre, a védekezés Iványi Dalma területe, az ellenfelek feltérképezése Kovács Andrea elsődleges feladata, Cziczás Lászlóé pedig a támadójáték. De még egyszer hangsúlyozom, ez az alapfelállás, mindenkinek mindenről megteheti észrevételeit, s ez a rendszer bevált.

- Az oroszok nagy különbséggel, 122-37-re nyertek Albániában. A stáb megtekintette ezt a meccset?

- Természetesen megnéztük, hiszen az albán kosárlabdát nem nagyon ismertük, ismerhettük klubszintről, és mivel csoportellenfelek, természetes, hogy kíváncsiak voltunk rájuk, a játékukra.

- Mit sikerült kideríteni a holnapi ellenfélről, s ennek fényében mit remél a holnapi mérkőzéstől?

- Nincs értelme mellébeszélni, az látható volt, hogy az albán női válogatott nem képvisel túl nagy játékerőt. Csapatunkat egyértelműen erősebbnek, jobbnak érzem náluk, biztos magyar győzelmet remélek.

- Lesz változás a litvániai bravúrt elérthez képest a keretben?

- Nem, úgy terveztünk, hogy amennyiben nincs sérülés, akkor ugyanaz a tizenkét játékos alkotja a keretet mind a két mérkőzésen.

A mérkőzést az M4 sporttelevízió élőben közvetíti.


Fotó: fiba.com 



Vármegyei szövetségek