13
Nov
2017
Légiós körkép
2017. november 13.  |  21:32
Golománék nyertek, Mócsánék kikaptak

Mindkét NCAA csapatban szereplő játékosunk számára megkezdődött a szezon. Golomán György csapata, az UCLA Sanghajban mérkőzött meg a Georgiával, és végül szoros mérkőzésen aratott 63-60-as győzelmet. Golomán György a kezdőcsapatban kapott helyet, 28 perc alatt 4 pontig jutott, leszedett 6 pattanót, adott 1 blokkot, negatív oldalra pedig 1 eladott labda, 3 beütött fault, valamint 5 elrontott dobás került.

Mócsán Bálint együttese, az Idaho State vereséggel kezdte az idényt, simán, 94-74-re nyert ellenük az Arizona State. A magyar fiú 16 perc alatt 4/3-as pontmutatóval zárt (1/3 mezőnyből, 1/2 büntetőből), volt 4 lepattanója, valamint 1 gólpassza.

Hangáék vették el a Real Madrid veretlenségét

A spanyol élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság (ACB Liga) 8. fordulójában, a veretlen listavezető Real Madrid az FC Barcelona Lassát fogadta hazai pályán, 12.114 néző előtt. A katalánok egy végletekig kiélezett meccset nyertek meg 84-80-ra, ezzel elvették a nagy rivális makulátlanságát.

A magyar válogatott hátvédje, Hanga Ádám élete első El Clásicóján kezdőként szerepelt, 25 és fél perc alatt 6 pontot dobott, 5 lepattanót szerzett, adott 1 gólpasszt és szerzett 1 labdát.

A hajrát nem bírta Rosco Allen csapata

A Zaragoza vendége volt a Rosco Allennel felálló Iberostar Tenerife. A magyar válogatott játékos csapata 4, a hazaiak 3 győzelemmel várták a mérkőzést. A találkozón jó 20 percen keresztül a vendégek akarata érvényesült, de a második félidőben megrázta magát a Zaragoza, és a harmadik 10 perc végére ledolgozta hátrányát, sőt a negyedik negyed elején át is vette a vezetést. Allenék viszont nem tudtak újítani játékukon, így a kiválóan hajrázó ellenfél 89-77 arányban jobbnak bizonyult. A magyar-amerikai játékos valamivel több, mint 11 percet játszott, pontot nem szerzett - 2 elrontott triplakísérlete volt, mellette jegyzett 3 lepattanót.

Pongóék szoros meccsen maradtak alul

A német Bundesliga II. 9. fordulójában az OrangeAcademy 72-67-re kikapott a NINERS Chemnitz otthonában lejátszott rangadón.

Az utánpótlás-válogatott irányító, Pongó Marcell kezdőként 36 és fél percet játszott, ami alatt 13/3-as pontmutatót ért el (4/15 mezőnyből, 27%), volt 9 lepattanója, 5 eladott labdája, 4 gólpassza,4 faultja és 2 labdaszerzése - írja a BB1.hu.

Vármegyei szövetségek