Férfi NB I.: jön a nyolcadik forduló
10
Nov
2017
Férfi NB I.: jön a nyolcadik forduló
2017. november 10.  |  21:52
Alba-Szeged találkozóval indul és ZTE-Kaposvár mérkőzéssel zárul a hétvége.

Az egyre jobb formába lendülő, legutóbbi három egymást követő mérkőzését zsinórban megnyerő Alba Fehérvár a Szegedet fogadja a férfi élvonal 8. fordulójának nyitó mérkőzésén. A vendégek sem panaszkodhatnak, hiszen legutóbb hazai pályán simán verték a Paksot 86-54-re. Harris valószínűleg nem tud pályára lépni az Albában, Mohammedet pedig még nem nevezi Dzunics edző.

A négy győzelemmel és három vereséggel álló újonc DEAC a 4-2-es mutatóval éppen előtte álló Falcót fogadja szombaton délután. A debrecenieknél Bognár Kristóf már együtt edzett a csapattal a héten, a tervek szerint már pályára is léphet volt csapata ellen, Godwin Omenaka viszont sérült, rá nem számíthat Berényi Sándor edző. A vasiaknál Julian Norfleet még mindig nincs 100 %-os formában, Milos Boriszov pedig kedden újra combizom sérülést szenvedett, Hódi Patrik bokája pedig nem jött még rendbe.

Szombat este a bajnokságot vezető, még veretlen Szolnokot fogadja a MAFC a piros-feketék csatáján. A fővárosiak az elmúlt héten magabiztosan verték a Pécset, tavaly pedig meg is leckéztették az Olajt a Gabányi László Sportcsarnokban. A hazaiaknál a sérült Lakosa Zsolt még nem játszhat, vendég oldalon is vannak kisebb sérülések, egyelőre kérdéses, hogy teljes kerettel tud-e kiállni Dragan Alekszics együttese.

A Sopron együttesét látja vendégül az Atomerőmű. Egyik csapat sem örvend túl jó formának, a paksiak 3-4-es, a soproniak 1-5-ös mutatóval várják az összecsapást. A tolnaiak amerikai irányítója, Jabarie Hinds az elmúlt napokban nem tudott edzeni, kérdéses, hogy tudja-e vállalni a játékot, mint ahogy az is, hogy a napokban igazolt Muhammad El-Amin játékengedélye megérkezik-e, és pályára léphet-e a vendégeknél. A kéztörést szenvedett Tóth Gergely még nem áll készen a harcra.

Az eddig még nyeretlen Jászberény fogadja szombaton az idegenben veretlen KTE-t. A vendégek erőcsatára, Rasztko Dramicsanin számára különleges lesz ez a találkozó, hiszen ő a JKSE történelmének egyik ikonikus alakja, korábban öt szezont is lehúzott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttesnél, Forray Gábor vezetőedző pedig korábban volt már a berényiek trénere is. A sereghajtó a héten Ramon Nelson személyében új irányítót szerződtetett, egyelőre kérdéses, hogy pályára léphet-e holnap.

A nemzetközi kupában menetelő - és szerdai győzelmével már továbbjutó - Egis Körmend hazai pályán fogadja azt a Pécset, amely az előző fordulóban harminc pontos vereségbe szaladt bele a MAFC vendégeként. A vasiak öt győzelemmel és egy vereséggel másodikak, míg a baranyaiak három győzelemmel és három vereséggel nyolcadikak a tabellán.

Vasárnapra egy találkozó marad: a ZTE hazai pályán fogadja a Kecskemétet. Mindkét csapat vereséggel hangolt a forduló záró meccsére: a kék-fehérek Körmenden maradtak alul a szomszédvári derbin, míg a somogyiak odahaza szenvedtek meglepően sima vereséget az újonc DEAC ellen. Bencze Tamás együtteséhez a hét második felében visszatért az irányító James Kinney.

Férfi NB I. A-csoport, 8. forduló:

Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák péntek 19:00

DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombat 17:00

Atomerőmű SE - Sopron KC szombat 18:00

Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA szombat 18:00

JP Auto-JKSE - KTE-Duna Aszfalt szombat 18:00

MAFC - Szolnoki Olaj KK szombat 18:00

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK vasárnap 19:30

Vármegyei szövetségek