Fontos lesz az elkövetkezendő egy hónap
09
Nov
2017
Fontos lesz az elkövetkezendő egy hónap
2017. november 9.  |  12:01
A DVTK játékosa szerint a litvánok elleni meccs hosszú távon eldöntheti a sorsunkat.

A női bajnokság legutóbbi, 7. fordulójában az Aluinvent DVTK Miskolc meglepetésre sima, 78-55-ös vereséget szenvedett Zalaegerszegen. A BB1.hu kíváncsi volt, hogy a vendégek 6 pontig jutó hátvédje, Zele Dorina hogyan látta a találkozót.

- Nehéz mérkőzés volt, előzetesen is erre számítottunk, az utazás és az EuroCup sokat kivett belőlünk - mondta a huszonöt esztendős játékos. - Nem kezdtünk jól, pedig tisztában voltunk vele, hogy a ZTE a meccs elejét próbálja majd megfogni, de ehhez nem tudtunk megfelelően alkalmazkodni.

Az Aluinvent DVTK Miskolc hat lejátszott mérkőzés után, négy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen áll a bajnoki tabellán. Legyőzte a Vasast, a Ceglédet, az MTK-t és PINKK-Pécset, kikapott hazai pályán a Soprontól és idegenben a már fentebb említett ZTE-től.

- Voltak könnyebb és nehezebb meccseink is, de a zalaegerszegit leszámítva szerintem rendben vagyunk - folytatta Zele. - Most egymás után két keményebb találkozó vár ránk, a Győrrel és a Szekszárddal fogunk játszani, az EuroCupban pedig a továbbjutás sorsa dőlhet el. Fontos lesz az elkövetkezendő egy hónap.

2-2-es mérleggel a miskolciak a másodikak az EuroCup F-csoportjában. A BB1 megkérdezte Zele Dorintától azt is, hogy látja csapata eddigi nemzetközi teljesítményét, és hogy mit vár a folytatástól.

- Bízom benne, hogy a következő két meccsünket meg fogjuk nyerni, és eldől a továbbjutás kérdése. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen mindkétszer idegenben lépünk pályára, de tisztességesen felkészülünk, és meglátjuk, hogy ez mire elég.

Előtte azonban női válogatottunk szombaton Litvániában kezdi meg Eb-selejtezős szereplését, majd jövő héten szerdán Albániát fogadja Székely Norbert csapata.

- Teljesen átalakult a stáb, a keretben is komoly változások vannak, kevés időnk van a közös gyakorlásra. A litvánok elleni meccs hosszú távon eldöntheti a sorsunkat, nem gondolnám, hogy ne lehetne nyerni ellenük, főleg úgy, hogy a társaság nagyon összetartó - zárta szavait a bedobó.

Fotó: dvtk.eu 

Vármegyei szövetségek