Ivkovics országjáró körúton
08
Nov
2017
Ivkovics országjáró körúton
2017. november 8.  |  01:23
A szövetségi kapitány megkezdte országjáró körútját: járt már Pécsen és Szegeden, ma Zalaegerszegre és Szombathelyre megy.

A magyar férfi kosárlabda válogatott két hét múlva megkezdi szereplését a 2019-es kínai világbajnokságra való selejtezőkön. A mieink előbb Lengyelországban, majd - Debrecenben - Koszovó ellen játszanak.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány megkezdte országjáró körútját, a tétmeccsek előtt minden klubhoz ellátogat: vasárnap Pécsen, tegnap Szegeden járt, ma Szombathely és Zalaegerszeg lesz a két állomás, holnap pedig Sopron és Körmend következik, ahol egyeztet a játékosokkal és a vezetőkkel.

- Fontos az együttműködés a klubok és a válogatott között, mert a klubok nélkül nem jut előbbre a nemzeti csapat sem. Sokat áldoztak a városok azokban az években, amikor még nem volt TAO, ezért hálásak vagyunk nekik. Az összefogásra most is szükség van, mert a csapatok nagyon fontos pillérei a magyar kosárlabdának, ezt láthatjuk, és tapasztaljuk, hétről hétre nagyon jó eredményeket érnek el nemzetközi szinten - mondta Ivkovics a BB1.hu-nak.

A magyar válogatott vb-selejtezőinek menetrendje:

November 24. (péntek), 18:15: Lengyelország - Magyarország (Bydgoszcz)

November 26. (vasárnap), 19:00: Magyarország - Koszovó (Debrecen)

Február 23.: Litvánia - Magyarország

Február 26.: Magyarország - Lengyelország

Június 28.: Koszovó - Magyarország

Július 1.: Magyarország - Litvánia

(Utóbbi négy mérkőzés időpontja még nem végleges)

Vármegyei szövetségek