Férfi NB I: a 7. forduló beharangozója
03
Nov
2017
Férfi NB I: a 7. forduló beharangozója
2017. november 3.  |  21:01
A ZTE Körmenden, a Falco Sopronban, a Jászberény pedig Szolnokon játszik.

Kissé szokatlan időpontban, péntek este negyed kilenctől a Szeged vendégeként lép pályára az Atomerőmű a bajnokság hetedik játéknapján. A két csapat ugyanolyan, 3-3-as mutatóval áll, ám a Szedeák egy Sopron elleni győzelem, míg a Paks egy súlyos hazai vereség után várja a mérkőzést. A vendégek a héten - hosszas keresgélés után - megtalálták a néhány hete távozott Tim Williams útódát, és idény végéig szóló szerződést kötöttek a 36 éves R.T. Guinn-nel, aki a találkozón debütálhat új csapatában.

Körmend-ZTE örökrangadót rendeznek Vasban szombaton este hat órától. A piros-feketék remek formában vannak, a nemzetközi kupában veretlenül elsők csoportjukban - szerdán a ciprusi Keravsznoszt verték hosszabbítás után, a magyar bajnokságban pedig négy győzelemmel és egy vereséggel állnak. A zalaiak a gyengébb kezdés után zsinórban három győzelmet arattak, és már ötven százalékos mérleggel tizedikek a tabellán.

A MAFC a nyitóforduló óta nem tudott nyerni, zsinórban négy vereségnél tart, igaz ténylegesen a holnapi lesz még csak a második hazai fellépése (papíron az oroszlányi, Kaposvár elleni is az volt). A Pécs három győzelemmel és két vereséggel szorosan tapad a dobogósokra, a múlt héten csarnokproblémák miatt elmaradt a Jászberény elleni hazai találkozója. A fővárosiak Lakosán kívül mindenkire számíthatnak, a baranyaiaknál mindenki egészséges. A két csapat tavalyi találkozót fölényesen nyerte a PVSK: a Gabányiban 92-58-ra, a Lauberben pedig 84-69-re.

A 7. forduló egyik rangadóját a Sopron és a Falco játssza egymással. A hazaiak kicsit beragadtak a rajtnál, jelenleg 1 győzelemmel és 4 vereséggel tizenegyedikek, míg a vendégek 3 győzelemmel és 2 vereséggel negyedikek a tabellán. A szomszédvári derbi külön pikantériája, hogy Váradi Kornél először szállhat harcba tétmeccsen nevelőegyesületével, korábbi edzőjével és öccsével szemben. Az SKC-nál Tóth Gergely még mindig sérült, a vasiaknál Julian Norfleet még szintén nem tud játszani, a tegnap esti edzésen pedig Milos Borisov is combizom-húzódást szenvedett.

Nemcsak Körmenden és Sopronban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében is szomszédvári rangadót rendeznek: a bajnoki cím egyik legfőbb várományosa, a listavezető Olaj fogadja a sereghajtó JKSE-t. A vendégeknél a héten Ismet Sejfic és Bazsó Brúnó is sérüléssel bajlódott, utóbbi ugyan keretben lesz, de kérdéses a játéka, mert fáj a válla. Nikola Lazics csapatától távozott Robert Brown és Keron DeShields, Devante Wallace személyében viszont új játékos érkezett, aki ugyan beteg volt, de a hétvégén játékra alkalmas.

A KTE legutóbb Pakson aratott 96-78-as bravúrgyőzelmet, míg az Alba zsinórban öt elvesztett találkozó után nyert újra, a FIBA Europe Cupban a fehérorosz Cmoki Minszket győzte le 73-64-re. Szombaton egymással néz farkasszemet az előző kiírás két negyeddöntőse. A bajnok elküldte Elijah Macont, akinek a helyére visszatért Alhaji Mohammed. Az irányító azonban még nem játszhat holnap.

Szombat délután a négy győzelemmel rajtoló Kaposvári KK fogadja az újonc DEAC-ot. Az előző körben mindkét együttes vereséget szenvedett: a debreceniek hazai pályán negyven ponttal maradtak alul az Egis Körmenddel szemben, míg a Kaposvár a Falco otthonában kapott ki egy sima húszassal. Az egyik oldalon Bognár Kristóf továbbra sem fog játszani, lábadozik, Kósa Tamás pedig letöltötte az eltiltását, Baki Gergely már edzésbe állt, ő a hétvégén már bevethető lesz, Papp Gergely állapota és formája már javul, de ő még nem áll Fekete Ádám edző rendelkezésére.

Férfi NB I. A-csoport, 7. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE péntek 20:15, M4 SPORT

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK szombat 18:00

Kaposvári KK - DEAC szombat 18:00

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár szombat 18:00

MAFC - Pécsi VSK-VEOLIA szombat 18:00

Szolnoki Olaj KK - JP Auto-JKSE szombat 18:00

Sopron KC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombat 19:00

Vármegyei szövetségek