28
Oct
2017
Utánpótlás körkép
2017. október 28.  |  05:49

A fiú juniorok Keleti-csoportjában remek hajrával nyert a Nyírhegyháza

Továbbra is változatlan a kiemelt bajnokságok élmezőnye, ám a fiú juniorok Keleti-csoportjában igencsak megszorongatták az előző szezon bajnokát és a tabella éllovasát: a Nyíregyházi Sportcentrum/A remek hajrájának köszönhetően végül 78-74-re nyert a MAFC ellen. A Nyíregyháza legközelebb szombaton lép pályára a Budapesti Honvéd/A ellen, akárcsak a tabellán második, szintén veretlen SZEDEÁK/A, amely a Kaszások Akadémiával találkozik.

A Nyugati-csoportban szombaton biztosan egyre csökken a veretlen csapatok száma, mivel a tabella első két, egyaránt hibátlan mérlegű helyezettje, az Alba Fehérvár és a Kosárlabda Akadémia Pécs/A egymással csap össze. Izgalmas csatát vívott a tavalyi ezüstérmes Soproni Sportiskola/A a Zalakerémia ZTE KK-val, amelyet utóbbiak elsősorban kiváló harmadik negyedbeli teljesítményüknek köszönhetően 75-72-re megnyertek, így a Sopron egyelőre négy meccsből négy vereséggel a táblázat utolsó helyén áll.

A fiú kadettek Nyugati-csoportjában a tavalyi bajnok Alba Fehérvár/A 86-73-ra nyert az AKMÉ Körmendi Törpördögök ellen, így továbbra is hibátlanul vezeti a tabellát. Legközelebb szombaton lép pályára a Kosárlabda Akadémia Pécs/A ellen. Keleten a veretlen éllovas Debreceni KA/A legutóbb az Újpest-MT/A ellen győzött 106-53-ra. A második helyen a Kiss Lenke KS áll, amely a tavalyi bronzérmes Szolnoki Sportcentrum/A-t győzte le 76-58-ra.

A leány kadettek Nyugati-csoportjában pécsi rangadót rendeztek: a Kosárlabda Akadémia Pécs/A 96-61-re megverte a Pécsi VSK/A-t. Az előző szezon bajnoka és a táblázat veretlen éllovasa, a Vasas Akadémia/A péntek este fél nyolckor játszik a Török Flóris-Törekvés SE/A ellen.

Serdülők: a fiúknál a harmadik területi alapszakasz-forduló következik

A lányoknál a második alapszakasz-körre kerül sor

A hétvégén folytatódnak a küzdelmek a fiú és a leány serdülő bajnokságban is. A fiúknál a harmadik területi alapszakasz-fordulóra kerül sor, ahol öt régióban rendeznek mérkőzéseket. Az előző szezon bajnoka, a Vasas Akadémia/A a Közép régió A-csoportjában lép pályára a Zsíros Akadémia Kőbánya/A, a Kaszások Akadémia és a MACF/A társaságában. A legjobb 32 mezőnye a negyedik kör után alakul ki.

A leányoknál a második alapszakasz-forduló következik, ahol 16 három-, és két négycsapatos csoportban csapnak össze az együttesek. Az előző szezon bajnoka, a Csata DSE a B-csoportban lép pályára a Szolnoki Sportcentrummal és az MVSI Vadmacskák/A-val együtt.

A részletes műsort és később az eredményeket az alábbi linkeken találják meg:

Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&szakaszid=32&year=x1718

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&szakaszid=116&year=x1718

 

Vármegyei szövetségek