A Falco nyerte a magyar csatát a FIBA-kupában
25
Oct
2017
A Falco nyerte a magyar csatát a FIBA-kupában
2017. október 25.  |  22:42
Ezúttal nem bajnokit, hanem nemzetközi mérkőzést játszott egymással a Falco és a Szolnok. Milosevicsé volt az első kosár, majd Ford is betalált. Nem volt magas a színvonal, inkább a faultok, mintsem a pontok domináltak volna a találkozó elején. A Szolnokjárt előbbre, a szombathelyiek első hét pontját a tavalyi MVP, Govens szerezte, a másik oldalon Milosevics volt elemében. Az első negyed derekán, 7-12-nél időt kért Szekulovics. Sikerült rendezni a sorokat, a nyolcadik percben fordítottak is a hazaiak (15-14). Innentől a sárga-feketék álltak jobban, a tízedik perc végén 18-17-re.

Váradi és Perry is megszerezte első kosarát, majd Norfleet ellen ítéltek sportszerűtlen hibát. Visszavette az előnyt a vendég, nem sokkal később Zsigeranovics ellen is sportszerűtlent fújtak a külföldi bírók. 24-26-nál Alekszics kért időt. Az addig „csendes" Vojvoda elkapta a fonalat, és mindenhonnan betalált. Már majdnem tíz is volt közte, a félidőre visszajött 37-40-re a Falco.

Közel két percet kellett várni, mire Perry ziccerével megszerezte az első pontokat a második játékrészben, aztán Vojvoda hintett egy triplát. A piros-feketék csapatkapitánya dobta a szolnokiak pontjainak felét. Már majdnem tíz volt közte, amikor a reklamáló Milosevics kapott technikait. Zsigeranovics tarthatatlan volt a palánkok alatt, sem Andric, sem pedig Tóth nem tudott mit kezdeni vele. Megint visszajött a Falco. A szülinapos Kovács Péter triplájára Govens egy dudaszós ziccerrel felelt, így egálról, 57-57-ről indult a záró felvonás.

Ford első büntetője után bekiabálta egy hazai néző, hogy „Suzuki!" - az amerikai ki is hagyta a másodikat... A 32. percben Govens triplája után, 60-60-nál időt kért Alekszics. Váradi hármasával már újra a vasiak vezettek (65-64), majd Pustahvar kipontozódott, aztán Govensé lett a harmadik sportszerűtlen a meccsen. Milosevicset faultolta Zsigeranovics tripladobás közben, de mindhármat kihagyta. A 38. percben Vojvoda ütött oda Perlnek, aki vérzett, így le kellett cserélni, a fiatal Dancsecs állt be a helyére, egyik büntetőjét be is dobta. Zsigeranovics 14. pontja után, 78-74-nél időt kértek a vendégek, 55.5 másodperc volt hátra. Innen már nem volt visszaút, sőt a végére kialakult a legnagyobb különbség. Úgy tűnik, a Falco idén is nehezen adja hazai pályáját... - tudósított a BB1.hu.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, nagyon fontos meccset nyertünk meg. Nemcsak a FIBA-kupa miatt, hanem a presztízs miatt is, a Szolnok szerintem a legerősebb csapat Magyarországon, az, hogy őket is legyőztük, újra önbizalmat kell, hogy adjon a körmendi vereségünk után. Pedig volt problémánk bőven, Perl Zoli a tegnap esti edzésen megsérült, elég nagy fájdalmai voltak, nem tudtuk, hogy ma játszhat-e, vagy sem. Ő nagyon akart, ezért pályára küldtem. Lehetett látni, hogy nem volt a szokásos, biztos közre játszott benne a nagy fájdalom, de így is nagyon jól játszott. A másik, hogy Norfleet a meccs közben deréksérülést szenvedett, alig tudott megmozdulni, nem tudta tovább folytatni, ezáltal rövidebb lett a rotációnk. Sikerült tíz ponttal nyernünk, pedig nehéz volt, az Olaj nagyon jó ellenfél. Ez mentálisan sokat jelent. Örülök annak is, hogy Dancsecs jól szállt be, és kritikus pillanatban bedobta az egyik büntetőjét. Biztos, hogy senki nem számított arra, hogy a legfiatalabb játékost választom Perl sérülése után a kispadról, de én bíztam benne, tudtam, hogy ebben a gyerekben van energia, így számomra egyáltalán nem volt rizikó. Sajnálom, hogy a második kimaradt, de így is ez volt az egyik legfontosabb pillanat a meccsen.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, az egész meccs egy nagy csata volt. A hazaiak fanatikus szurkolói extra energiát adtak csapatuknak. Kis különbségek voltak, a végén volt néhány hibánk, engedtünk pár könnyű kosarat, tiszta dobást a szombathelyieknek, nem figyeltünk oda a tranzíciós játékaikra, illetve lepattanóban is jobbak voltak nálunk, sok második esélyt engedtünk nekik. Nyomás alatt tartottak minket, gratulálok nekik még egyszer, innentől megyünk tovább, és készülünk a következő meccsünkre.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 84-74 (18-17, 19-23, 20-17, 27-17)

FIBA Europe Cup, H-csoport, 2. forduló

Szombathely, Aréna Savaria, 2300 néző

Falco: Govens 24/6, Perl 7, Váradi 10/3, Borisov 19/9, Tóth N. Csere: Zsigeranovics 16, Norfleet 3/3, Pustahvar 4, Dancsecs 1.

Szolnok: Perry 12, Vojvoda 26/9, Ford 9, Milosevics 15/3, Andric 3. Csere: Tóth Á. 2, Phillip 2, Kovács P. 5/3, Polyák -.

Kipontozódott: Pustahvar (34. perc), ill. Milosevics (35. perc), Andrics (40. perc).

Statisztika:

http://www.fiba.basketball/europecup/17-18/2510/Falco-Vulcano-Szolnoki-Olaj#|tab=boxscore_statistics  

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek