Férfi NB I: az 5. forduló beharangozója
21
Oct
2017
Férfi NB I: az 5. forduló beharangozója
2017. október 21.  |  15:04
A Kaposvár soproni, illetve a Kecskemét hazai győzelmével indult az 5. forduló a férfi A-csoportban. Szombaton további négy, vasárnap pedig egy találkozót rendeznek.

Nem kezdődött túl jól a 2017-18-as idénye az Alba Fehérvárnak, hiszen az elmúlt öt tétmeccséből - figyelembe véve a Bajnokok Ligáját és a FIBA Europe Cupot is - csupán egyet nyert meg. A Bnei Herzliya elleni szerdai kupameccsen Braniszlav Dzunics vezetőedző Lóránt Péter, Trevis Simpson, D.J. Fenner és Chris Horton játékára sem számíthatott, a Pécs ellen azonban egyikőjük, Simpson már bevethető lesz. A baranyaiak felemás mérleggel, két győzelemmel és két vereséggel kezdték az új szezont, Veljko Budimir a háta miatt, Nebojsa Dukics pedig betegség miatt csak csütörtökön edzett először a héten, de úgy néz ki, mindenki játszhat náluk.

Az 5. fordulóban kerül sor a szezon első vasi rangadójára, a Körmend fogadja a Falcót. A bajnokságban mindkét csapat két győzelemmel és egy vereséggel áll: a piros-feketék Kaposváron, a sárga-feketék Pakson kaptak ki. A főpróba felemásra sikerült: szerdán Gasper Potocnik együttese nagy hátrányból fordított a BC Balkan ellen a FIBA-kupában, míg a szombathelyiek hosszabbítás után maradtak alul két ponttal a Nyizsnyij Novgorod vendégeként. Váradi Benedek kisebb húzódással bajlódott, a MAFC ellen ezért nem is játszott, Nyizsnyij Novogorodban már vállalta a szereplést.

A MAFC először játszhat a Gabányi László Sportcsarnokban, ellenfele a rivális DEAC lesz. A fővárosiak bravúrral kezdték a bajnokságot, Sopronban nyertek Lakitsék 80-79-re, majd három vereséget könyvelhettek el, előbb Körmenden (69-67), majd a Kaposvár ellen (91-81), legutóbb pedig a Falco verte simán, 96-61-re a budapestieket. Lakosa Zsolt még mindig nem száz százalékos, kérdéses a játéka. Az újoncnál Bognár Kristóf továbbra is sérült, illetve Fazekas Csaba sem tudja vállalni a játékot.

Az Atomerőmű SE együttesét látja vendégül a Szolnoki Olaj KK. A Tisza-partiak három győzelemmel, hibátlan mutatóval várják az összecsapást, de a paksiaknak sincs okuk panaszra, ugyanis 3-1-es mérleggel kezdték a szezont. A hazaiak egyik kulcsjátékosa, Sztrahinja Milosevics eltiltás miatt biztosan nem lesz ott a pályán. A vendégekkel a fiatal Kalmár Viktor nem utazik el, valamint Medve Máté játéka is kérdéses, mivel a héten nem tudott edzeni.

A Zalakerámia ZTE KK múlt vasárnap, a bajnok Alba Fehérvár ellen megszerezte szezonbeli első sikerét, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről. Ezúttal a hét utolsó napján pont a sereghajtó Jászberény vendége lesz. Érdekesség, hogy Nikola Lazics dolgozott korábban Egerszegen, Bencze Tamás pedig volt a JKSE vezetőedzője.

Férfi NB I. A-csoport, 5. forduló:

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombat 18:00

MAFC - DEAC szombat 18:00

Pécsi VSK-VEOLIA - Alba Fehérvár szombat 18:00

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE szombat 18:00

JP Auto-JKSE - Zalakerámia ZTE KK vasárnap 18:00

Vármegyei szövetségek