Női Euroliga: soproni bravúr lengyel földön
18
Oct
2017
Női Euroliga: soproni bravúr lengyel földön
2017. október 18.  |  22:26
Az Euroligában a mérkőzés elején nagyon elengedte vendéglátó lengyel ellenfelét a Sopron, ám már az első, s ami ennél jóval fontosabb, a második félidő végén is a magyar bajnokcsapat neve mellett állt a nagyobb szám. Az Európa-kupa magyar rangadóján a Diósgyőr az első negyed végén megnyugtató előnyt szerzett, s győzelmét nem fenyegette veszély a PEAC ellen.

EUROLIGA

CCC Polkowice - Sopron Basket 70-73 (22-10, 14-28, 15-14, 19-21)

Bár a két és fél perc elteltével megszülető első kosár Crvendakics nevéhez fűződött a meccs elején nem érezte ritmust a Sopron, 7-2-nél Langhorne törte meg a vendégek hosszabb kosárcsendjét. Milovanovics villanásaival tapadt ellenfelére, de ezután leült a magyar bajnok játéka: nem volt, aki kosarat szerezzen soproni részről. A hazaiak a negyed második felében egy 11-0-lal állva hagyták a mieinket. 

A második szakaszt Salvadores duplája és Langhorne 2+1-es akciója révén 5-0-lal kezdték a zöld-sárgák, rögtön jött a hazai időkérés. Ennek ellenére Milovanovics és Jovanovics jóvoltából a negyed közepén 5 pontra feljött a Sopron. A negyed közepén nagy dobópárbaj alakult ki. váltva estek a kosarak,. Tartotta 5-7 pontos előnyét a Polkowice, ám összeállt a soproni védekezés, s Jovanovics kosara, majd Crvendakic triplája egy fordítást jelentő 9-0-s zöld-sárga roham kezdetét jelentette. Ennek köszönhetően a félidőben már vendég vezetést mutatott az eredményjelző.

Sajnos a szünetben kelleténél vagy 3 perccel tovább maradt az öltözőben a Sopron. Bár Milovanovics dobott egy triplát, a hazaiak ekkor minden támadásukat kosárral befejezve egységes csapatjátékkal 12 pontot dobtak. Roberto Iniguez időkéréssel rendezte a soproni sorokat. Örömteli, hogy a fiatal magyar Dubei Debóra tette újra szorossá az összecsapást duplát majd triplát dobva. 48-47 után egy triplával a Polkowice mozdul el a holtpontról. A szakasz végén Tina Jovanovics lépett elő, duplát majd triplát dobott, s ez utóbbival fordított a Sopron.

A 4. negyed ugyan Milovanovics kosarával kezdődött, de erre 6 ponttal feleltek a hazaiak. Az záró etap első 4 percét 12-4-re nyerve 7 ponttal ellépett a Polkowice. A szakasz közepén magára talát a Sopron, Fegyverneky 2+1-es akciója és Langhorne kosarai révén egy 8-0-lal ismét a vendégeknél volt az előny. Holmes és Clark kosarai után Fegyverneky triplát, Crvendakics duplát dobott, az utolsó percben pedig sem Turner sem pedig Milovanovics keze nem remegett meg a büntetőknél, így fordulatos mérkőzésen idegenben is nyerni tudott a magyar bajnok az Euroligában.

Sopron: FEGYVERNEKY 6/3, Turner 4, Crvendakics 9/3, MILOVANOVICS 13/3, LANGHORNE 10. Cs.: Salvadores 6, JOVANOVICS 16/3 , DUBEI 9/3, Határ, Weninger. 


Európa-kupa

Aluinvent DVTK Miskolc - PEAC-Pécs 73-59 (21-10, 15-16, 18-16, 19-17)

13 másodperc elteltével Monica Engelman a hazaiaknak szerzett vezetést, Maja Vucsurovics révén egyenlítettek a pécsiek. Az Európa-kupa magyar rangadójának első igazi magyar pontjai Zele Dorina nevéhez fűződtek. Briana Roberson duplái, majd Raksányi Krisztina hármasa után 5 ponttal ellépett a PEAC. A cserék jót tettek a hazaiaknak, röviddel pályára lépése után Zenta Melnika mahd Szabó Fanni is eredményes volt a szakasz közepén. Kettejük, valamint Kirby Burkholder vezérletével, egy több, mit 5 perces kosárcsendre kényszerítve a PEAC-ot egy lehengerlő 14-0-lal elhúztak a hazaiak. 

A második szakasz a mindössze 16 éves Kiss Angelika kosarával kezdődött, Tereza Pecková hármasa után pedig már 15 pontos szakadék tátongott a felek között a 11. percben. Vucsorovics vezetésével egy 9-2-vel 10 ponton belülre került a PEAC, ám a szakasz közepén Nagy Dóra triplája átlendítette a holtponton a hazaiakat. Vucsorovics nagyon belelendült, újra 10-en belülre vitte a PEAC-ot. A félidő Burkholder 2+1-es játékával, s 10 pontos hazai vezetéssel zárult.

Térfélcsere után kezdetben váltva estek a kosarak, Engelmann vezérletével tartotta 10 pont körüli előnyét a Diósgyőr, a PEAC Licskai Zsófia jóvoltából maradt a lélektani határ közelében, s ez megmaradt a negyed végéig.

A záró etap elején Burkholder jóvoltából közel 20 pontra nőtt a hazai előny, a meccs végén mér a hétvégi bajnokikra gondolva mindkét szakvezető pihentette csapata kulcsembereit.

Diósgyőr: Nagy D. 3/3, BURKHOLDER 23/6, ENGELMAN 18, ZELE 11, Pecková 6/3. Cs.: Szabó F. 4, Melnika 6, Kiss A. 2, Vukov, Bach,
PEAC: Mandics 8, Roberson 6, Raksányi 6/6, VUCSOROVICS 14, Imovbioh 7. Cs.: LICSKAI 12, Szűcs R. 5/3, Tenyér, Szűcs L., Demeter 1.

Fotó: fiba.com 





Vármegyei szövetségek