Beharangozó
18
Oct
2017
Beharangozó
2017. október 18.  |  14:40
A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kettős győzelemmel jutott tovább a FIBA Europe Cup selejtezőjéből. A sárga-feketék első csoportmeccsüket idegenben, Alekszandar Pustahvar, Obie Trotter és DeAndre Kane korábbi, az ex-körmendi Sterling Gibbs jelenlegi csapata ellen, az orosz Nyizsnyij Novgorod ellen játsszák. Az 1,3 millió lakosú nagyváros csapata tizenhét évvel ezelőtt, 2000-ben alakult. Sokáig az orosz másodosztályban szerepelt, aztán hirtelen nagy fejlődésnek indult. Két éve, 2015-ben még az Euroligában volt érdekelt, most azonban ismét egy kicsit "mélyebben" van. Nem is olyan rég még náluk játszott a 221 centis, - friss Eb-ezüstérmes - szerb óriás, Boban Marjanovics is. Zoran Lukics együttese a belga Antwerp Gianst ellen kettős vereséggel (87-90 és 62-66) búcsúzott a BL harmadik selejtezőjéből, így került a főtáblára a FIBA második számú sorozatában. A fekete-fehérek vasárnap játszották első mérkőzésüket a VTB Ligában, és mindössze egy légióssal felállva - Sterling Gibbs nélkül -, hazai pályán verték 80-64-re a lett VEF Rigát.

Jó hír a sárga-fekete drukkereknek, hogy Váradi Benedek hétfőn már újra együtt edzett a csapattal, így mindenki egészséges a keretben.

Bár a BC Balkan ellen továbbjutott a Falco 180-169-es összesítéssel, a bolgár csapat mégis ott lehet az EC-főtábláján, hiszen „lucky loserként" (szerencsés kieső) nekik kedvezett Fortuna. A botevgradi csapat győzelemmel hangolt az első csoportmeccsére, hétvégén 69-65-ös sikert aratott a Lukoil Academic együttesével szemben. Velük játszik ma este Gasper Potocnik együttese, az Egis Körmend.

A Szolnoki Olaj KK a macedón Karposz Szokolit (Kendrick Perry korábbi
kenyéradója) látja vendégül a H-csoportban. A vendég gárda jól kezdett hazája bajnokságában, két forduló után két győzelemmel áll, de a magyar csapatra sem lehet panasz, hiszen mindhárom eddigi bajnokiját behúzta. Az ellenfélnél egy ismerős arc is megtalálható Zsarko Csomagics személyében, aki korábban a Falcóban kosarazott.

Az Alba Fehérvár az izraeli Bnei Herzliya ellen kezdi meg szereplését, hazai
pályán. Egy győzelemmel és egy vereséggel hazája bajnokságában az ötödik helyen áll a Herzliya, előbb legyőzte 72-58-ra a Nes Zionát, legutóbb pedig DeAndre Kane klubjától, a Maccabi Tel-Avivtól kapott ki 80-61-re. Nehéz feladat előtt áll tehát a magyar bajnok, főleg azért, mert sérülés miatt nem léphet majd pályára Lóránt Péter, Trevis Simpson, D.J. Fenner és Chris Horton sem.

Vármegyei szövetségek