Női csapataink Európában
17
Oct
2017
Női csapataink Európában
2017. október 17.  |  22:41
Szerdán este a lengyel CCC Polkowice otthonában lép pályára a Sopron Basket női kosárlabdacsapata az Euroliga második fordulójában

Az előző kiírásban az egész sorozatot kezdte a Pollowicénél a Sopron, s hosszabbítás után tudott nyerni. Mivel azonban mindkét együttes jelentősen kicserélődött, annak a mérkőzésnek semmi köze nincs már a szerda estihez.

Mint ismeretes, a soproniak szép győzelemmel kezdték Euroliga szereplésüket, a török Galatasaray fölényes legyőzésével. Hét végén viszont bajnoki rangadón kikaptak Győrben, ilyen előzmények után látogat Lengyelországba Roberto Iniguez együttese.

A Polkowice a selejtezőből a szlovákiai Pöstyén magabiztos kettős legyőzésével jutott a csoportkörbe, ahol az első fordulóban három negyed után még döntetlenre állva végül 5 ponttal kikapott a francia Villeneuve otthonában.

Egy igazi nemzetközi alakulat vár a soproniakra, Lett, görög, horvát, honosított izraeli, angol, s még 2 amerikai légióssal a soraiban. A két legismertebb játékosuk a görög Szpanu, valamint csapat szintén görög edzőjének feleségeként most Dikeulaku néven szereplő, lánykori nevén, Babkinaként jobban ismert lett irányító. Tapasztalt lengyel válogatott erőcsatáruk, Leciejewska neve is jól cseng a nemzetközi porondon. Igen jó szerkezetű a lengyel együttes, a 191 centis Leciejewska mellett az amerikai center, Plaisance 196, az angol középjátékos, Fagbenle pedig 193 centi magas. Két legjobbjuk azonban az amerikai bedobó Holmes és a honosított izraeli bedobó Clark.

Mindezzel együtt ha nehéznek is tűnik, azért nem tartozik a lehetetlen küldetés kategóriájába a Sopronnak nyerni a Polkowice otthonában, főleg ha Roberto Iniguez tantványai levonják a győri találkozó tapasztalatait, amelyet 15 pontos vezetésről veszítettek el....

Az első fordulóban mind az öt magyar csapat vereséget szenvedett a női Európa-kupában. Reméljük e héten javítanak csapataink, az pedig biztos: nem marad nyeretlen minden együttesünk

Amellett, hogy kifejezzük abbéli reményünket, hogy a második fordulóban sikeresebbek lesznek együtteseink, mint az elsőben, azért vagyunk biztosak benne, hogy megszakad csapataink rossz sorozata, mert az Európa-kupa magyaros csoportjában, az F-jelűben szereplő két együttesünk, a Diósgyőr és a PEAC Miskolcon egymással találkozik Miskolcon 18.30-tól.

Csütörtökön este 18 órától a győriek a bajnok, s az Euroligában sikerrel rajtoló soproniak legyőzése után ismét hazai környezetben lépnek pályára. A csoport egyik francia együttesétől, a Saint Amandtól elszenvedett vereség után a csoport másik francia együttese, a Nantes Rezé ellen javíthat. És hát ki ellen javítson, jó előjelek után Völgyi Péter együttese, ha nem a nyitányon hazai pályán súlyos, 83-59-es vereséget szenvedő Nantes ellen...Reméljük, a két nyeretlen együttes összecsapása után a győri csapat neve mellé kerül egy egyes a győzelem rovatba.

Fél órával a győri meccs után a Cegléd szintén egy olyan rivális ellen javíthat, amely a Győrben vendégeskedő Nantes-hez hasonlóan 24 pontos hazai vereséget követően látogat Magyarországra. A Cegléden pályára lépő spanyol Lointek Guernika Bizkaia egy spanyol házi rangadón maradt alul a Gironával szemben.

Hazai veresége után cseh földön, Nymburkban próbál javítani a Szekszárd. Itt is az első forduló két vesztese találkozik, a Nymburk ugyanis - némi meglepetésre - 70-62-re kikapott a portugál GDESSA Barreiro otthonában.

Csapataink a második körben az elsőben elveszített mérkőzések után most javíthatnak! Reméljük, sikerrel járnak!

Vármegyei szövetségek