Férfi NB I: folytatódik a negyedik forduló
14
Oct
2017
Férfi NB I: folytatódik a negyedik forduló
2017. október 14.  |  15:17
Tegnap a Sopron kecskeméti győzelmével indult a negyedik forduló a férfi élvonalban. Ma két alsóházi rivális, a Debrecen és a Jászberény találkozik egymással délután az Oláh Gábor utcában. A szezon előtt mindkét együttes a biztos bennmaradást tűzte ki célul maga elé. A felkészülési időszakban kétszer is találkozott egymással a két csapat: a DEAC-kupán a cívisvárosiak nyertek 88-81-re, míg az egerszegi Göcsej Kupán a JKSE győzött tíz ponttal. Vendég oldalon mindenki egészséges, a hazaiaknál viszont Bognár Kristóf még biztosan nem játszhat, Farkas Attila játéka pedig kérdéses.

Két hibátlan csapat találkozik egymással a Kaposvári KK-Egis Körmend összecsapáson. Érdekesség, hogy a FIBA Europe Cup csoportkörébe bejutó vasiak a MAFC-ot és a Jászberényt győzték le eddig a bajnokságban, csakúgy, mint a somogyi együttes. A kék-fehérek a szemsérüléssel bajlódó Baki Gergelyre továbbra sem számíthatnak.

Az eddig két-két győzelmet arató Atomerőmű SE és a Pécsi VSK-VEOLIA csap össze egymással Pakson. A hazaiak hazai pályán az előző szezonban ezüstérmet szerző Falcót, idegenben pedig a bronzérmes Zalaegerszeget múlták felül, a PVSK pedig a Kecskemétet és a Szegedet szomorította. Mindkét oldalon akadnak sérültek: Gulyás Milán játékára továbbra sem számíthat Teo Cizmic, míg Veljko Budimir háta csütörtökön elkezdett rakoncátlankodni, pénteken sem edzett, csak a meccs előtt derül ki, hogy játszhat-e.

Bár még csak a negyedik fordulót rendezik a férfi élvonalban, már harmadik alkalommal játszik Nyugat-Magyarországon a MAFC. Ezúttal Szombathelyen vendégszerepelnek a piros-feketék, akik Sopronban egy ponttal nyertek, Körmenden kettővel kikaptak, a legutóbbi, Kaposvár elleni meccsük nem sikerült. A vasiak úgy néz ki, hogy talpra álltak a paksi pofon után, hiszen kiütötték a címvédő Alba Fehérvárt, illetve kettős győzelemmel búcsúztatták a Balkan Botevgradot a FIBA-kupa selejtezőjében. A fővárosiaknál Lakosa Zsolt még mindig sérült.

A Szeged legutóbb Andrija Csirics hiányában elveszítette veretlenségét Pécsen, és könnyen lehet, hogy a Szolnok ellen is hiányzik majd a deréksérüléssel bajlódó szerb csapatkapitány. Josh Fortune pedig már szerdán is sérülten vállalta a játékot, a dobókezén a hüvelykujjával van probléma. A nemzetközi kupában és a hazai vizeken is egyaránt menetelő piros-feketék legutóbb a Sopront verték magabiztosan.

A nyeretlen Zalakerámia ZTE KK a bajnok Alba Fehérvárt fogadja a forduló záró meccsén, vasárnap. Bencze Tamás együttese 0-3-mal sereghajtó, míg a nemzetközi porondon is szereplő vendégek 50 %-os mérleggel (1-1) állnak.

Férfi NB I. A-csoport, 4. forduló:

DEAC - JP Auto-JKSE szombat 17:00

Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA szombat 18:00

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - MAFC szombat 18:00

Kaposvári KK - Egis Körmend szombat 18:00

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK szombat 19:00

Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár vasárnap 18:00

Vármegyei szövetségek