Női NB I: következhet a 4. forduló
13
Oct
2017
Női NB I: következhet a 4. forduló
2017. október 13.  |  16:31
Nem sokan bánkódhat a vereségen öt Európa-kupa indulónk: az együtteseknek hét végén lehetőségük van javítani. A legnehezebben ezt a győriek tehetik meg, nekik a remek Euroliga-rajtot vevő címvédő soproniakat kellene legyőzni

Gyakorlatilag nyert meccset engedett ki kezéből a Cegléd francia földön. Cziczás László együttese szombaton kora délután 13 órától a mezőny eddigi egyetlen nyeretlen együttesét a BEAC-ot fogadja. A fővárosiak múlt héten két derbit is elveszítettek, mindkettő rangadó jellegű összecsapásnak számított Balogh Judit együttesének. Cegléden biztos nem lesz nyomás Süle Krisztinán és társain, s ebből mindent egybevetve akár egy jó kis meccs is kerekedhet, amelynek esélyese a vendéglátó ceglédi együttes.

A Diósgyőr hét közben saját pályáján maradt alul. Utazni nem utazott Stefan Svitek csapata, ám így is kérdés, mennyit vett ki tanítványaiból a hétközi ütközet, ugyanis a BEAC múlt heti magabiztos legyőzése után egy önbizalmában megerősödött városmajori alakulat fogadja majd a miskolciakat (18.00).

Esti mérkőzésen (19.45) fogadja a hét közben odahaza olasz riválisának magát váratlanul könnyen megadó Szekszárd az MTK-hoz hasonlóan derbit nyerő, a PEAC csapatát legyőző PINKK együttesét. Elvileg az ezüstérmes a favorit, de a veszítenivaló nélkül pályára lépő baranyai alakulat bizony kellemetlenkedhet...

Vasárnapra maradt forduló rangadója a Győr-Sopron megyei derbi (17.00). A címvédő soproniak minden várakozást felülmúló rajtot vettek az Euroligában a neves török Galatasaray magabiztos legyőzésével, a győriek viszont megtettek egy oda-vissza utat Franciaországba, ráadásul ki is kaptak. Egyértelmű, hogy a Sopron várhatja jobb hangulatban, s talán frissebben is a derbit, ám egy ilyen összecsapáson - hiába tűnik esélyesnek a címvédő, nem lehet biztosra venni semmit, hacsak azt nem, hogy a Győr mindent megtesz azért, hogy javítson a hétközi kudarc után, s erre nincs jobb lehetőség, mint egy bravúr a bajnok ellen...Kérdés, mire lehet elég az elszántság - és persze a hazai pálya előnye.



Vármegyei szövetségek