Beszélgetés Székely Norberttel
11
Oct
2017
Beszélgetés Székely Norberttel
2017. október 11.  |  19:24

Székely Norbert előbb ideiglenesen, majd 2009-től 2011-ig állandó megbízással irányította a női válogatottat. Stefan Svitek távozása után az MKOSZ ismét őt bízta meg ezzel a feladattal.

Kinevezése óta már három fordulón túl van a női bajnokság - a második körből a Szekszárd-Cegléd rangadót novemberben pótolják -, és bizony több ízben is akadtak jó magyar teljesítmények. A teljes mezőnyt figyelembe véve például a VAL-lista második helyén a ceglédi irányító, Medgyessy Dóra áll, két meccsen elért huszonötös indexével. Őt követi szorosan a győri center, Krivacsevics Tijana (két meccsen 24.5). Utóbbi ráadásul a pontátlagot tekintve is befért a legjobb légiósok közé, kereken 14-es átlaggal hetedik, akárcsak a válogatottságtól a nyári Eb után elköszönő ceglédi, Nagy-Bujdosó Nóra.

A BB1.hu kíváncsi volt arra, Székely Norbertnek mik az eddigi tapasztalatai az idei magyar bajnokságról, mennyire elégedett a honi játékosok szerepével és teljesítményével.

- Feladatom és kötelességem, hogy egyeztessek a csapatokkal, mint ahogy az is, hogy a helyszínről tekintsek meg annyi találkozót, amennyit csak tudok - mondta a BB1.hu-nak Székely Norbert. - Azokat a meccseket, amelyeket nincs alkalmam élőben megnézni, a technika vívmányainak köszönhetően már könnyedén pótolhatom, hiszen az interneten tulajdonképpen minden megtalálható. A magyar játékosok teljesítményével és formájával jelen pillanatban még nem igazán kell foglalkozni, ez majd egy-két héttel a selejtezők előtt lesz fontos. Egyelőre azt nézem, hogy ki mire képes, hiszen a szezon elején tartunk. Bízom benne, hogy a hónap végéhez közeledve mindenkiről egy tisztább képet kapok.

Vármegyei szövetségek