Újra összecsapnak a férfi döntősök
07
Oct
2017
Újra összecsapnak a férfi döntősök
2017. október 7.  |  01:23
Pénteken kettő, szombaton négy, vasárnap pedig egy mérkőzést rendeznek a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság 2. fordulójában.

A Kaposvári KK számára is elkezdődik a 2017-18-as szezon. A somogyiak az előző hétvégén az Alba Fehérvár otthonába utaztak volna, ám Kellerék nemzetközi szereplése miatt ez a találkozó elmaradt a nyitófordulóban. A Jászberény a Körmend elleni hazai vereséggel kezdte az új évadot, Nikola Lazics együttese ezúttal idegenben javíthat. A somogyiaknak abból a szempontból mindenképpen jól jött az egy hetes csúszás, hogy a múlt héten rengeteg sérüléssel küszködtek, jó néhányan nem tudtak volna játszani a bajnok ellen, mostanra azonban már javult a helyzet, Baki Gergely kivételével nagy valószínűség szerint mindenkit tud nevezni Fekete Ádám a JKSE ellen.

Presztízsmeccsre van kilátás a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, ahol a Pécs vendégszerepel. A KTE-Duna Aszfalt 91-60-ra győzte le idegenben a ZTE-t az első fordulóban, míg Csirke Ferenc együttese hazai pályán szenvedett 91-72-es vereséget a Szolnoki Olaj KK-tól. A két csapat a felkészülés hajrájában is találkozott egymással, akkor a lila-fehérek nyertek, igaz akkor nem játszott a PVSK-ban Nebojsa Dukics.

A második fordulóban is hazai pályán szerepel az újonc Debrecen, amely az egy héttel ezelőtti szezonnyitón 78-66-os vereséget szenvedett el a Szegedtől. Ellenfele az a Paks lesz, amely meglepően simán verte a Falcót a rangadón (84-68). A hazaiak sérültjei továbbra sem épültek fel. Bognár Kristófnak a külső és belső bokaszalagja is elszakadt, jelenleg a rehabilitációját végzi, és Farkas Attila sem edzett a héten. Vendég oldalon mindenki egészséges.

Szombaton este a Szolnok a Sopront fogadja. Az Olaj jó formában van, hiszen azok után, hogy sikerrel vette a török Trabzonspor elleni Europe Cup-selejtezőt, könnyedén nyert a Pécs vendégeként a magyar bajnokságban, majd hétközben a svéd Södertälje Kingsen is átlépett. Ugyanez nem mondható el a vendégekről, akik meglepetésre egy ponttal elbukták odahaza a MAFC elleni idénynyitót. A találkozó érdekessége, hogy Alekszics tavaly még a Sopron kispadján ült, Váradi pedig 2008 és 2010 között játékosként a piros-feketéket erősítette.

A második forduló legnagyobb rangadóját az előző bajnokság két döntőse, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és az Alba Fehérvár játssza az Aréna Savariában. A Bajnokok Ligájában a török Pinar Karsiyaka ellen búcsúzó fehérváriak első bajnoki mérkőzésükre készülnek, a sárga-feketék pedig a bolgár Balkan Botevgrad idegenbeli legyőzése előtt simán kikaptak Pakson a nyitófordulóban. Braniszlav Dzunics edző dolgát nehezíti, hogy Lóránt Péter, Trevis Simpson és Elijah Macon biztosan nem játszhat, és Luka Markovics játéka is kérdéses.

Vasárnapra egy mérkőzés marad: az újonc otthonából sikerrel hazatérő Szeged fogadja azt a Zalaegerszeget, amely hazai pályán harmincegy ponttal kapott ki a Kecskeméttől. A szerdai edzést a Szedeák szerb centere, Nenad Sulovics egy kisebb betegség miatt kihagyta, de a hétvégén számíthat játékára Andjelko Mandics vezetőedző, míg a másik oldalon a horvát magasembernek, Ivica Radicnak a bokája a hét elején kifordult, így csak a hét végén edzett először.

Férfi NB I. A-csoport, 2. forduló:

Kaposvári KK - JP Auto-JKSE péntek 18:00

KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-VEOLIA péntek 18:00

DEAC - Atomerőmű SE szombat 17:00

Egis Körmend - MAFC szombat 18:00

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Alba Fehérvár szombat 18:00

Szolnoki Olaj KK - Sopron KC szombat 18:00

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK vasárnap 18:00

Vármegyei szövetségek