Női NB I: a 3. forduló előzetese
06
Oct
2017
Női NB I: a 3. forduló előzetese
2017. október 6.  |  22:54
A hétközi forduló után szombaton - a Szekszárd kivételével - újra pályára lépnek élvonalbeli női csapataink. Több izgalmasnak ígérkező összecsapásra is sor kerül a hét végén

A szerdai, fordulatos, végig kiélezett Vasas-BEAC derbi győztese, a Vasas ismét saját csarnokában, Pasaréten lép pályára, Földi Attila tanítványai a Győrt fogadják. A két csapat célja más a bajnokságban, a győri alakulat a favorit, már csak azért is, mert ellentétben a Vasassal, a vendégek nem játszottak hét közben, szabadnaposak voltak. A pasaréti piros-kékeken viszont ezúttal nem lesz nyomás, győzelmi kényszer, kérdés, így mire lesznek képesek Mérész Beatrixék. 

A BEAC a hétközi vereség után újabb budai derbit játszik. Balogh Judit tanítványai ezúttal Pasarét szomszédságában, a Városmajorban, az MTK otthonában lépnek pályára. Nem csupán azért lesz pikáns a találkozó, mert ismét szembenéz egymással a két korábbi kiváló, sokszoros válogatott kosaras, Balogh Judit és Nagy Dorottya, hanem azért is, mert két játékos, Pál Szandra és Szabó Flóra az egyetemi együttes fekete-fehér szerelését cserélte nyáron a városmajori alakulat kék-fehér mezére...Az előző évadban a két csapat párharca - köszönhetően részben a két a nyáron a riválishoz igazoló játékosnak - egyértelmű BEAC fölényt hozott. Az egyetemieknél nyilván szeretnék, ha a tendencia folytatódna, ugyanakkor a Városmajorban fordulatot remélnek. A holnapi meccs kapcsán fontos kérdés, vajon a BEAC játékosaiból vett-e ki többet a végig kiélezett Vasas elleni derbi, avagy az MTK kosaras hölgyeiből vett.e ki többet a pécsi fellépés - amelyen 25 percig jól tartották magukat a kék.fehérek - és az oda-vissza utazás. Érdekes ütközetnek nézünk elébe...

A bajnok Sopron immár teljes keretével - szerdán csatlakozott az együtteshez az amerikai center, Crystal Langhorne - fogadhatja a nyitányon szabadnapos, hét közben a PINKK csapatát pazar kezdésének köszönhetően biztosan legyőző ZTE-t. A párharc esélyese a címvédő Sopron, ám az immáron 4 légióssal felálló, erősödő ZTE bátran, veszítenivaló nélkül azért a bajnoknak, bár a Sopronnak két nap "fórja" van az egerszegiekkel szemben, hiszen Fegyvernekyék hétfőn nyerték a rangadójukat Diósgyőrben.

Ha már a Diósgyőrnél tartunk, a korábbi szövetségi kapitányunk, Stefan Svitek együttese újabb rangadót játszik - ezúttal Cegléden lép pályára. Szabó Fanniéknak viszont nincs helyzeti előnyük, hiszen a CEKK bajnokiját a Szekszárd Euroliga-selejtezője miatt elhalasztották, így két aránylag friss, pihent rivális néz majd egymással farkasszemet. Hazai pályán a megerősödő, az előző évihez képest jóval bővebb rotációval rendelkező Cegléd számít két Európa-kupa induló csapatunk találkozóján esélyesnek. A szinte teljesen új csapatot építő Diósgyőr a Sopron ellen azt bizonyította, hogy van tartása, de az is látszik, sok munkára van még szükség Miskolcon.

Végül, de persze korántsem utolsósorban következzen az amióta a párharc létezik, mindig pikáns PINKK-PEAC, azaz a baranyai belharc. Mindkét együttes jelentősen átalakult a nyáron, új edző vette át a szakmai munka irányítását, az idegenlégiósok is újak mindkét oldalon. Mind a PINKK, mind a PEAC vereséggel kezdett - igaz élcsapatokkal, a Győrrel és a Cegléddel szemben. A hétközi fordulóban a PINKK Zalaegerszegen hamar nagy hátrányba került, s végig futva az eredmény, s az ellenfél után kikapott.A PEAC jobb hangulatban várhatja a baranyai derbit. Bár az MTK úgy a 3. negyed közepéig jól tartotta magát, az utolsó 15 percre a pécsiek "bedarálták" a fővárosi kék-fehéreket, s végül fölényes győzelmet arattak. Mindkét oldalon zajlik az új csapat építése, izgalmas összecsapásra van kilátás, a PINKK szeretné megszerezni első győzelmét, a PEAC pedig szeretne a győzelmek számát tekintve szeretne egyről a kettőre jutni.

A női 3. forduló programja.

Szombat, 18.00:

Vasas-Győr

MTK-BEAC

Sopron-ZTE

Cegléd-Diósgyőr

20.00:

PINKK-PEAC

Vármegyei szövetségek