Egypontos előnyt szerzett a Falco
04
Oct
2017
Egypontos előnyt szerzett a Falco
2017. október 4.  |  21:57


Új felállást próbált ki Szrecsko Szekulovics Bulgáriában, kimaradt a hétvégi kezdőcsapatból Perl, Boriszov és Zsigeranovics. Norfleet szerezte a Falco első öt pontját. Az amerikai hátvéd lendületben maradt, 8-16-nál már kétszer annyinál jártak a szombathelyieknek, mint a hazaiaknak. Aztán rákapcsoltak a bolgárok is, 17-18-nál időt kellett kérnie a Falcónak. Jól szállt be Zsigeranovics, egy 10-4-es szériával megint meglógott a magyar csapat. A ponterős első negyed után 23-28 volt az állás.

Perl is megszerezte első kosarát a folytatásban, távolról, majd nem sokkal később ellene szabálytalankodtak sportszerűtlenül. Csak a másodikat dobta be, de Govens kosara után megint majdnem tíz volt közte. Ami késik, nem múlik alapon, 28-39-nél ez is meglett. Borisovnak köszönhetően. Sőt, pillanatok alatt majdnem a húsz is... Igazi csapatjátékot mutatott be a Falco, mindenki kivette a részét a munkából, nyoma sem volt a szombati, paksi meccsnek. Tizenhat ponttal vezetett a Szekulovics-legénység, jött az újabb fordulat, a hajrá Brooks vezérletével - tíz pontot dobott a második negyedben - a hazaiaké volt, akik hat pontra visszajöttek. A félidő Govens triplájával azért így is megnyugtató előnnyel zárult (44-54). Köszönhetően annak, hogy elég jó százalékkal dobtak a sárga-feketék.

Washington zsákolására Borisov triplával felelt. Továbbra is gyors volt a játék, potyogtak a kosarak, a védekezés egyik oldalon sem volt túl acélos. Ez egy darabig a Falcónak kedvezett, amely őrizte tíz pont körüli előnyét. A harmadik negyedben végül két pontot faragott hátrányán a Balkan, 68-76-ról indult a negyed felvonás.

Brooks büntetőjét Govens egy újabb trojkával büntette (62 %-kal tüzelt ekkor kintről a Falco). 8-1-el kezdett a vasi csapat, időt is kért a Balkan. Hiába. Bármivel is próbálkozott a Botevgrad, nem talált fogást ellenfelén. Már úgy tűnt, magabiztos előnnyel fejezi be a meccset a Szekulovics-gárda, a hajrát azonban elszúrta, egészen egy pontra jöttek vissza a bolgárok. A győzelem így is meglett, de a párharc nyitott maradt - írja a BB1.hu.

BC Balkan Botevgrad - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 95-96 (23-28, 21-26, 24-22, 27-20)

FIBA Europe Cup-selejtező, 3. forduló

Botevgrad, Arena Botevgrad

Balkan: Brooks 30/6, Fortenberry 13/3, Kesar 18/3, Ivanov 18/6, Washington 8. Csere: Haughton 6, Iliev -, Petkov 2, Kochev -.

Falco: Govens 20/12, Norfleet 22/15, Váradi 4, Pustahvar 3/3, Tóth N. 8. Csere: Perl 15/6, Borisov 15/9, Zsigeranovics 9.

Statisztika:

http://www.fiba.basketball/europecup/17-18/0410/BC-Balkan-Falco-Vulcano#|tab=boxscore_statistics 

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek