Női Euroliga: egy félidőn át élt a remény
04
Oct
2017
Női Euroliga: egy félidőn át élt a remény
2017. október 4.  |  00:15
Az első negyed hajrájában már 11 ponttal is vezetett a remekül kezdő Szekszárd, de a Montpellier az első félidő végén feljött. A harmadik negyed közepén a hazaiak átrohantak a pontatlanná váló magyar ezüstérmesen, s végül biztos győzelmet arattak, de a Szekszárdtól a megnyert hazai meccset nem lehet elvenni, és a franciaországi első 15-18 percre is építhet a jövőben Djokics Zseljko csapata.

Krnjic Sara kosarával a Szekszárd szerzett vezetést. Sottana büntetőit követően Hurt hármasával már a franciák vezettek - s álltak továbbjutásra. Triplára triplával felelt a Szekszárd, Erica McCall talált be távolról. Ez jókora lökést adott a magyar ezüstérmesnek. Erkic is bevert egy hármast, Teja Oblak ügyes, McCall-nak adott gólpasszal szállt be a játékba, s egy 16-4-t bemutatva 18-9-re elléptek a a tolnaiak. A hazai kulcsjátékosoknak nem ment, időt is kértek. A Krnjic-McCall duót rendre remekül játszották meg a többiek, a szakasz utolsó percében volt már 11 pontos előnye is a Szekszárdnak a görcsös francia csapat ellen. A negyed hazai kosárral, s 9 pontos Szekszárd vezetéssel zárult. 

A második szakasz elején agresszív védekezésre váltottak a hazaiak, kiszorították a szekszárdiakat, s Kobryn két kosarával közelített a Montpellier. E kritikus helyzetben Erkic lépett elő vezérré, egy duplát majd egy hármast is beemelve 10 pontosra növelte a Szekszárd előnyét. Kobryn és Hurt próbálta versenyben tartani a hazai együttest, Bar is megvillant, Bankole pedig triplát dobott, de hiába. A női Atomtól Mansaré szerzett szép duplát, Krjnic bedobta büntetőit, Bálint pedig két hármassal is jelentkezett. Kár volt a negyed utolsó percében Krnjic kihagyott ajtó-ablak zicceréért, rögtön kosárral büntették a hazaiak, bő fél perccel a félidő vége előtt 10 helyett 6 pontra csökkent az előny, amely szünetig 4-re csökkent.

6-0-lal kezdve a másodk félidőt, fordított a Montpellier, közben sajnos Studer Ági amúgy sikeres a sarokból eleresztett triplakísérleténél rálépett az oldalvonalra. Úgy 3 és fél perc elteltével Erkic révén szerezte első pontjait szünet után a Szekszárd, majd honfitársa, Oblak is villant. Sajnos a Montpellier sztárjai is villogtak, Hurt, Sottana és a 2+1-es akciót bemutató Kobryn. A szakasz közepén elúszni látszott a hajó, 46-46 után egy 12-0-s 2 percet repesztett a francia együttes, amely a negyed első 6 percét 18-4-re nyerte. Dokics időkérése után a hosszabb magyar kosárcsendet Studer Ági törte meg, majd McCall hármasával csillant fel némi remény. Triplára triplával feleltek a hazaiak, Sottana talált be. Pazar szlovén akcióval került ismét 10 ponton belülre a Szekszárd, Erkic hát mögötti passzából Oblak dobott triplát. A hatalmas fordulatot hozó szakasz után 9 ponttal már a hazaiak vezettek.

Kobryn duplájára McCall hármassal felelt a záró etap elején. Erkic ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők, egy 7-0-lal 15 pontosra nőtt a francia együttes előnye. Bar szórta meg a hajrában a Szekszárdot, amelynek volt tartása, nem esett szét. Bálint és Oblak is hármast dobott, de szorossá már nem tudta tenni a meccset, s végül az esélyes Montpellier győzött, s jutott az Euroliga csoportkörébe.

BLMA - Atomerőmű KSC Szekszárd 86-71 (15-24, 23-18, 25-12, 23-17)

Szekszárd: Studer Á. 3/3, Theodoreán 6, ERKIC 10/6, MCCALL 19/9, Krnjic 12. Cs.: Oblak 10/6, BÁLINT 9/9, Mansaré 2, Gereben, Kiss V., Studer Zs., Vincze.

A Montpellier legjobb dobói: Hurt 20/3, Bar 18/6, Kobryn 15, Sottana 14/6

Továbbjutott: Montpellier 165-151-gyel

Statisztika:

http://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/17-18/2909/BLMA-KSC-Szekszard#|tab=boxscore_statistics  

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek