Papírforma hétvége a női NB I-ben
01
Oct
2017
Papírforma hétvége a női NB I-ben
2017. október 1.  |  21:42
A pénteki két egyoldalú meccs után szombaton sem adódott sok izgalom a női bajnokság nyitó fordulójában. Az első körben ahogy a 3 fővárosi, úgy a 2 baranyai alakulatnak sem termett sok babér.

Atomerőmű KSC Szekszárd - MTK Budapest 93-53

Azok után, hogy hét közben kemény, nehéz Euroliga-selejtezőt játszott a Szekszárd, talán valamivel nagyobb ellenállást vártak az MTK-nál a tolnai megyeszékhelyen. Ehhez képest - bár az MTK szerzett vezetést - az első félidő után 54-19-re vezettek a szekszárdiak. Úgy 5 percig tartotta a lépést az MTK az ezüstérmessel (12-8), ám ezt követen Nagy Dorottya tanítványai nem igazán tudtak kibontakozni a hazai csapat kemény, agresszív védekezésével szemben. Pontszerzésben két center, McCall (20 pont) és Mansaré (19), kiszolgálásban pedig Oblak (7 gólpassz) és Erkic, valamint Studer Zsuzsa (6-6) jeleskedett. Szünet után főként Andrija Cvitkovics (13 pont) és Székely-Horváth Zsuzsanna (13/9) révén kiegyenlítetté tették a játékot a fővárosi kék-fehérek, bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Szekszárd, már a keddi franciaországi Euroliga-selejtező visszavágójára gondolva kevesebbet játszatta kulcsembereit. A vége 93-53 lett a Szekszárd javára.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whun/x1718/whun_802

Ceglédi EKK PEAC Pécs 85-65

Egységes csapatmunkával aratott biztos győzelmet a Cegléd, amely a 3. negyedben döntötte el az összecsapást. Nagy-Bujdosó Nórának többnyire nagyon megy a pécsiek ellen, s ez most is így volt, 20/15 ponttal zárt, 5/6-os tripla mutatóval. Ígéretesen debütált a kongói center, Mokango (17 pont, 6 lepattanó), Cziczás László az előző évihez képest Skorics távozáa ellenére is mind mennyiségben, mind minőségben erősödő keretének tagjai között szépen megoszthatta a játékperceket, s a pályára lépő játékosok szépen bele is tették a magukét a közösbe. A jelenlegi válogatott Medgyessy Dóra 8 pontig és 9 gólpasszig jutott, a korábbi, Zsovár Orsolya pedig 8 ponttal és 6 lepattanóval debütált Cegléden.

A magát az első félidőben még jól tartó pécsi együttesben az új légiósok vitték a prímet, az egyetlen maradó külföldinek, Mandicsnak nem igazán ment a játék, 1/9-es mezőnymutatóval zárta a meccset. A több poszton bevethető, Imovbioh 15-15 pontos és lepattanós dupla-duplával indította NB I-es szereplését - némi szépséghiba az 5/16-os mezőnymutató. A szerb magasbedobó, Vucsorovics belépője 15 pontos, 6 lepattanós, az amerikai irányító Robersoné pedig - 9 faultot kiharcolva 17 pontos és 4 gólpasszos volt. Raksányi Krisztina átlagos meccset produkált 10 pontjával 3 lepattanójával, a szintén válogatott Licskai Zsófiának (4 pont, 3 lepattanó) a most induló szezonban húzóembernek kell lennie, de ezt a szerepet még szoknia kell.

Statiszika: http://kosarsport.hu/game/whun/x1718/whun_804


PINKK Pécsi 424 - CMB Cargo UNI Győr 64-97

Győrben - bár kulcsjátékosok érkeztek - az előző keret a keret kétharmada maradt, a PINKK-nél viszont Sarok és Ruják személyében írd és mondd két meghatározó játékos szerepel a most kezdődő szezonban is a csapatban. Bár mindkét csapatban akadtak jól teljesítő új szerzemények, azért annak nyilván lehetett némi szerepe a fölényes győri sikerben, hogy Völgyi Péternek - ellentétben svéd kollégájával, Jens Tillmannal, azért nem szinte a nulláról kell lényegében új csapatot építeni. Színvonalas első negyed után a másodikat 33-13-ra nyerve lényegében le is rendezte a találkozót a vendég együttes. Győri oldalon két új játékost mindenképpen ki kell emelni, Krivacsevics Tijana 12 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláva l tért vissza az NB I-be, a kanadai irányító, Nirra Fields pazar találati aránnyal - mezőnyből 10/12, 83,33% - jutott 25/6 pontig. A régiek közül a nyári korosztályos tornákon is jól teljesítő Török Ágnes 14 pontjával bizonyította folyamatos fejlődését, az immáron magyar állampolgársággal is rendelkező Goree ismét hasznosan játszott (12 pont, 7 lepattanó). Varga hozta stabil, megbízható játékát 9/3 pontjával, az előző évadban szezon közben érkező Markó Dorina is hozzátette a magáét, két triplát beemelve 8/6 pontig jutott.

A hazaiaknál Slaughter személyében hiányzott egy meghatároz magas játékos. A szlovén Jakovina 14 ponttal, 9 pattanóval debütált az NB I-ben, a center Cheslek 5/6-os mezőnymutatóval 13 pontot, s mellé 6 pattanót szerzett, a magyar játékosok közül Sarok 14/6, Benke 10/6 ponttal zárt.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whun/x1718/whun_803

Vármegyei szövetségek