30
Sep
2017
Az utánpótlás bajnokságokról
2017. szeptember 30.  |  04:49
Leány serdülő és junior: indul az alapszakasz

A leány serdülő és a leány junior bajnokságban is elkezdődik az alapszakasz. Előbbieknél 19 háromcsapatos csoportban zajlanak a küzdelmek, és összesen négy alapszakasz-fordulót rendeznek. Az előző szezon győztese, a Csata DSE az A-csoportban lép pályára a tavalyi bronzérmes Vasas Akadémia és a negyedik Török Flóris-Törekvés SE/A társaságában Pasaréten.

A leány junioroknál a két hatcsapatos kiemelt csoport közül a B-ben játszották az első mérkőzést, mégpedig szerdán, amikor a Soproni Darazsak Akadémia 93-86-ra verte meg a Széchenyi KA-t. A következő meccseket szombaton játsszák - a két kiemelt csoport mellett két négyes, egy ötös és egy hatos regionális csoportban szerepelnek a csapatok.

A műsort és az eredményeket az alábbi linkeken érhetik el:

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&year=x1718

Leány junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&szakaszid=46&year=x1718

Fiú kadett: a második selejtező-kör következik

Elkezdődik a leány kadett és a fiú junior alapszakasz

A kiemelt bajnokságok sorában a fiú kadettek selejtezőjének második körére kerül sor a hétvégén. A nyolc négycsapatos csoportban minden esetben az első két helyezett kerül be a legjobbak közé. A mérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Békéscsabán, Zalaegerszegen, Szolnokon, Pécsett és Körmenden rendezik meg.

A leány kadetteknél és a fiú junioroknál már az alapszakasz kezdődik meg. Utóbbiak Nyugati-csoportjában csütörtökön a Zalakerámia ZTE KK és a FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely nyitotta meg a küzdelmeket: a Szombathely 88-82-re győzött, pénteken pedig az Alba Fehérvár 89-56-ra nyert a Budaörsi DSE/A ellen.

A részletes műsort és később az eredményeket az alábbi linkeken találják meg:

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1718

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=38&year=x1718

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=17&year=x1718

 

Vármegyei szövetségek