A szekszárdi bravúr nyomában
28
Sep
2017
A szekszárdi bravúr nyomában
2017. szeptember 28.  |  04:10
Tegnap, története első Euroliga meccsén 80-79-es győzelmet aratott a Szekszárd női csapata a Montpellier ellen. A BB1.hu kíváncsi volt arra, mit gondol a találkozóról Zseljko Djokics, a hazaiak vezetőedzője.

- Először is, szeretnék köszöntet mondani mindenkinek, aki részt vett ennek a találkozónak a megszervezésében - mondta Djokics a BB1.hu-nak. - Egy olyan csarnokban, ahol korábban nem rendeztek FIBA-meccset, nagyon nehéz megfelelni az összes elvárásnak. Abban, hogy a játékosok, a bírók, a komisszár és a szurkolók is jól érezték magukat, hatalmas munka van.

Aztán persze rátért a mérkőzésre is. Azt mondja, nem számított arra, hogy a Montpellier 79 pontot dob majd.

- Az én filozófiám az, hogy minél kevesebb pont legyen - folytatta a BB1-nek a tréner. - Nem számítottunk arra, hogy a Montpellier hetvenkilenc pontot dob. A meccs elején jó taktikával rukkoltunk elő, a sok festékbe bejátszott labdának köszönhetően Kobrynnak hamar faultproblémákkal kellett szembenéznie. Sottana és Hurt viszont kiválóan játszottak, jó százalékkal dobtak. Ennek nem örültem, mert hittem abban, hogy hetven pont alatt tudjuk tartani őket. A támadással semmi gond nem volt, több játékos is tíz egység fölé jutott, mindenkinek volt egy-egy extra megoldása, viszont a védekezésünkön még dolgoznunk kell. Örülök, hogy nyertünk, ez nagy büszkeség Szekszárdnak. Bízom benne, hogy pár dolgon majd tudunk javítani.

Fotó: KSC Szekszárd 

Vármegyei szövetségek