25
Sep
2017
Utánpótlás bajnokságok
2017. szeptember 25.  |  01:15
Leány kadett, fiú serdülő: teljes a kiemeltek mezőnye

Fiú serdülő: az első területi alapszakasz-fordulót játszották le

A leány kadettek és a fiú juniorok selejtezőjében a kiemeltek közé jutás volt a tét: mindkét korosztálynál a csoportgyőztesek kerültek be a legjobbak közé. Leány kadettben mind a négy csoportban meggyőző fölénnyel nyerte mérkőzéseit a csoportgyőztes: a Pécsi VSK/A, a BEAC-Újbuda KA/A, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a Bajai NKK/A vívta ki a kiemelt tagságot.

A fiú junioroknál szintén magabiztosan nyerte meg csoportját a Kaszások Akadémia, a SZEDEÁK/A és a Budaörsi DSE/A. A csoportgyőztesek közül a legszorosabb meccseket a szintén a legjobbak közé csatlakozó ELITE Basket Törökbálint játszotta, amely az Újpest-MT/A ellen 56-49-re, a Soproni Tigrisek ellen 80-77-re, a Szolnoki Olaj ellen pedig 70-53-ra nyert.

A fiú serdülőknél a területi alapszakasz első fordulójára került sor. A tavalyi bajnok Vasas Akadémia/A a Közép-régió A-csoportjában két magabiztos győzelemmel kezdett: a Kiss Lenke KS-t 149-22-re, a Zsíros Akadémia Kőbányát 79-57-re verte meg. Itt majd a négy területi alapszakasz-fordulót követően alakul ki a 32 tagú főtábla mezőnye.

A részletes eredményeket az alábbi linkeken érhetik el:

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=37&year=x1718

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1718

Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&year=x1718

Vármegyei szövetségek