23
Sep
2017
Rajt a női másodosztályban
2017. szeptember 23.  |  03:27

Hét végén megkezdődnek a küzdelmek a női második vonalban, a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban. Ez a sorozat is új rendszerben kerül lebonyolításra, az eddigi 2 területi alapon - keleti, nyugati - kialakított csoport helyett három, egyenként 9 csapatos - piros, fehér, zöld - csoportban indul a bajnokság

A piros csoportban a BEAC-Csata együttműködés lejárta után az ország egyik legjobb nevelő műhelyének együttese, a Csata DSE önálló útra lépve, több A-csoportos múlttal rendelkező fiatal kosarassal felállva a felnőtt másodosztályban próbál szerencsét. Itt indul az előző kiírás ezüstérmese, a TFSE, valamint az évek óta stabil élcsapatnak számító Nyíregyháza, s várhatóan a diósgyőri fiatalok is fejlődtek. Újoncnak számít az ELTE-Fortis együttese.

A fehér csoportban indul az előző kiírás bajnoka, a BEAC U23-as együttese, amelynek keretében lesznek változások, már csak a Csatával való együttműködés befejezte, lejárta miatt is. A tapasztalt játékosokkal felálló Tatabánya, az előző évadban újoncként kifejezetten jól szereplő Ajka, - amely a Cserpes Trudi révén névadó szponzorra is lelt - lehet még ott az élmezőnyben. A BEAC mellett még két utánpótlás együttes, a Győr és a Zalaegerszeg második csapata színesíti még a palettát.

A harmadik, a zöld csoportban 4 utánpótlás együttes - Vasas, MTK. PEAC, PINKK - indul, új együttes Baranyából a Fonti Trans Petőfi SE. Itt a BKG DSE együttese tűnik a legtapasztaltabbnak, a Baja, a Szeged és a fehérvári Dávid Kornél KA együtteseiben is többnyire igen fiatal kosarasok szerepelnek - első ránézésre talán ez a csoport tűnik a legkiegyenlítettebbnek.

Vármegyei szövetségek